Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як отримати максимальну користь від відвідування лікаря без зайвих витрат часу і сил

Плануйте заздалегідь лікарський прийом з максимальною користю для себе і легкістю для лікаря.



Кожен хворіє або просто потребує лікарської допомоги хоче отримати максимально корисну консультацію без зайвих витрат часу і сил. Очікування не завжди збуваються. Буває так. «Я стільки просидів у черзі, а він навіть не вислухав мене і відбувся папірцем і рецептом, не розповів про мій діагноз і що далі буде зі мною, поганий фахівець, нехороший лікар. Ну і що, що 10 хвилин на прийом! А я хочу, щоб мені все докладно розповіли і пояснили!». Такі думки і слова з одного боку.

Як отримати максимальну користь від відвідування лікаря

Що у лікаря в голові? - «Ну ось, знову толком описати не може, починає довго розповідати історії про свою бабусю, тещу, племінницю, поїздку до Криму, таблетки пити не хоче, докладно все йому розповів, він ще вимагає пояснення! Часу вже немає, у коридорі роздратована черга!».

У кабінеті розжарене повітря і предконфліктна атмосфера. Обидва розлучаються зовсім недружньо. Ефективність прийому низька.

Я буваю по обидві сторони, і лікарем, і пацієнтом. Помічаю ці гострі моменти і мені буває сумно. Тому хочу дати пораду, як отримати максимальну користь від відвідування лікаря.

Крок перший

Ще вдома. Проаналізуйте. Чому ви вирішили піти на прийом до лікаря? Що сталося? Назвіть цю проблему вголос і коротко, без багатослів'я. У вас ниє суглоб, поболює ночами в підребер'ї, мучить сухий затягнутий кашель? Ознайомтеся в мережі по цій темі. Обов'язково. Зараз час «медицини партисипативности», залучення пацієнта в процес лікування, час інформованого пацієнта, відповідальність за здоров'я розподіляється між лікарем і пацієнтом.

Крок другий

Йдемо далі. Які симптоми (відчуття і зміни) ви назвете лікарю, в якій послідовності розвивалися події вашого нездужання? Візьміть зошит і ручку. Записуйте. Коротко і зрозуміло. З усіма подробицями: коли виникло, які відчуття в якому порядку з'являлися, можливі причини, які провели обстеження, що допомагало і полегшувало, назви та дози таблеток, максимально, що пам'ятаєте. Зробіть фото, відео або аудіо подій - нападів, порушення дихання, висипки, рани і так далі.


 

Крок третій

Дізнайтеся заздалегідь правила роботи медичного закладу, розрахуйте необхідний час на дорогу, запам'ятайте ім'я лікаря (ви ввічлива людина) і прийдіть раніше до початку прийому.

Крок четвертий

Ви очікуєте у кабінеті, напевно ви не один, чуєте незадоволені зауваження, коментарі, - не резонуйте, не вбирайте ці емоції. В лікарню приходять хворі люди і вголос кажуть не вони, а їх проблеми, страх, біль, страждання. Насправді всі вони хороші і милі.

Крок п'ятий

Ви в кабінеті лікаря і прийом розпочався. Пам'ятайте, що ця людина стільки вчилася і постійно удосконалюється тільки для того, щоб зараз допомогти вам. Не підозрюйте його в якихось недобрих намірах. Нав'язати ліки, не лікувати, не дати довідку.

Дозвольте лікаря самому вести розмову в потрібному темпі і напрямку, розпитувати вас з медичним схемами опитування. Не нав'язуйте своє розуміння лікарської допомоги. За довгу історію медицини вироблений певний порядок роботи, збору і аналізу інформації, призначення терапії.

Ще. Від лікаря не залежить фінансування і організація медичної допомоги в країні і вашому місті. Не він встановив таку тривалість прийому і порядок забезпечення ліками. Повірте, йому теж приємніше докладно розповісти про вашу хворобу і чому і як приймати ліки. На жаль, 10-15 хвилин...

Згодна, люди в білих халатах не всі ангели і контакт може не скластися. Краще все-ж таки не сваритися і постаратися отримати максимум інформації з вашої зустрічі. У ході бесіди запам'ятайте, що ви не розповіли, позначте у своєму зошиті, щоб додати.

Крок шостий

Проведено огляд і лікар пояснює діагноз і рекомендації. Записуйте нову для вас інформацію, що з'являється під час прийому питання, зауваження.

Крок сьомий

Ось тут ви задаєте питання, уточнюєте незрозуміле. Коли наступний прийом? Без багатослів'я, ви ж не дарма підготувалися вчора.

Як вам така технологія відвідування лікаря, більш продуктивна і ефективна?

На завершення, найцінніше в житті - це здоров'я. Тільки воно дозволить відчувати щастя, досягти реалізації та професіоналізму, створити сім'ю і народити здорових дітей, отримати увагу і дружбу людей, зустріти щасливу спокійну старість. Але бути здоровим - це робота щоденна і копітка. Цінуйте себе, регулярно проводьте тілесний аудит.

Плануйте заздалегідь лікарський прийом з максимальною користю для себе і легкістю для лікаря.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.