Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Відмова від алкоголю призводить до серйозного захворювання

Ризик деменції в тих, що кинули пити збільшується.

Міжнародна група вчених з Франції і Великобританії, з'ясувала, що у тих людей, хто повністю відмовився від алкоголю або вживає більше 140 грамів чистого спирту - 14 одиниць алкоголю в тиждень, збільшується ризик деменції.

У довгостроковому дослідженні, яке почалося в 1985 році, взяли участь 9087 добровольців у віці від 35 до 55 років. Вчені визначили кількості випитого ними алкоголю та ступінь залежності від спиртного в 1985-1993 роках. За станом здоров'я випробовуваних стежили з 1991 року, при цьому деменція була діагностована у 397 учасників за 23 роки спостереження. Середній вік діагнозу становив 76 років.

Виявилося, що у тих, хто вживав більше 14 одиниць алкоголю в тиждень, збільшувалася ймовірність розвитку деменції на 17 відсотків. Однак підвищення ризику захворювання також спостерігалося у тих, хто повністю відмовився від спиртного.

За словами фахівців, споживання 1-14 одиниць алкоголю в тиждень може захистити мозок, проте слід враховувати всі пов'язані з цим ризики, в тому числі захворювання печінки і рак.

Вчені поки не знають точну причину, чому існує кореляція між повною відмовою від алкоголю і деменцією. Оскільки дослідження було обсерваціонним, тобто фахівці просто спостерігали за певною групою населення, не можна виключити наявність факторів, які могли вплинути на достовірність. Наприклад, люди могли відмовитися від алкоголю через якихось захворювань, які сприяють розвитку деменції. Прояснити це питання допоможуть майбутні дослідження, які повинні проводитися у вигляді рандомізованих контрольованих випробувань.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.