Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Тропічний серпень і осінь за календарем: якою буде погода в останній місяць літа

Тропічний серпень і осінь за календарем: якою буде погода в останній місяць літа
Українцям залишився в цьому році місяць цього літа, а осінь почнеться строго за календарем, обіцяють синоптики. У серпні спеку змінюватимуть дощі, які очікуються майже щотижня, але води з небес випаде менше норми приблизно на третину — всього 20-22 мм. Нагадаємо: так як прогноз дається в середньому на всю Україну, його ймовірність становить близько 75%, пише "Сьогодні".

Синоптик "Укргідрометцентру" Наталя Діденко обіцяє в серпні "тропічну" погоду: короткі зливи з недовгою прохолодою, то сильна спека вище +30 °С. Особливо це проявиться в першій половині місяця, а в другій його половині буде комфортніше, вдень близько +25 °С і майже без опадів. Більш м'який прогноз у заввідділом кліматичних досліджень Укргидрометео НДІ Вазіри Мартазінової:

"Погода до кінця літа не очікується екстремально спекотною — в окремі дні до +30 градусів, у середньому 25-28 градусів тепла. А ось у вересні вже з перших днів прийде осіння погода".

Леонід Горбань також обіцяє "температурні гойдалки". За його розрахунками, серпень виявиться набагато сухішим і теплішим липня, за місяць очікується 8-10 "мокрих" днів. Але виснажлива спека понад +30 °С триватиме до 20 серпня, майже всі дні температура буде вище +30-32 °С, потім прийде прохолода з холодними ночами, місцями температура виявиться нижче +10 °С.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.