Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Десять ознак цукрового діабету

Цукровий діабет - досить поширене захворювання. Ця хвороба досить підступна, адже не завжди можна зрозуміти і помітити небезпечні симптоми.

Щоб убезпечити себе, варто звернути увагу на наступні ознаки цукрового діабету.
Часте сечовипускання
Коли в організмі надлишок глюкози, тіло не справляється і виводить через нирки, а разом з глюкозою виходить і вода, тому обсяг виділюваної сечі може збільшитися.
Спрага
Оскільки людина часто ходить в туалет, втрачається велика кількість рідини, що може призвести до зневоднення, спраги і відчуття сухості в роті. Основними симптомами зневоднення є також темний колір сечі і суха шкіра.
Поганий зір
При підвищенні рівня глюкози внутрішні структури ока можуть набрякати і змінюватися, тому чіткість зору може значно знизитися.
Запах з рота
Неприємний запах з ротової порожнини - не завжди ознака карієсу або хвороб шлунково-кишкового тракту. При діабеті з рота може з'явитися запах ацетону.

Незагойні рани
При діабеті порушується кровопостачання. Це відбувається з причини пошкодження або звуження кровоносних судин, що впливає на швидкість загоєння ран.
Оніміння кінцівок
Через ураження нервових волокон (нейропатії) хворий може відчувати поколювання, оніміння, біль у кінцівках.
Зниження ваги
Діабет часто діагностується у людей із зайвою вагою або ожирінням, але при появі цієї недуги може відзначатися і зниження маси тіла. При діабеті організм споживає енергію з жирів і білків, тому хворий може зіткнутися з втратою ваги, не докладаючи до цього жодних зусиль.
Втома
При діабеті відзначається постійна нестача вуглеводів, а це основне джерело енергії. Тому людина відчуває постійну втому і слабкість.
Молочниця
Якщо молочниця з'явилася один раз, то в цьому немає нічого страшного. Однак якщо вона постійно повертається після проведеної терапії, варто перевірити рівень цукру в крові, адже підвищений рівень глюкози - сприятливе середовище для розвитку грибів роду Candida.
Зміна кольору шкіри
Однією з ознак діабету також є потемніння шкіри, наприклад, в області паху, під пахвами.
Якщо ви відзначаєте у себе відразу кілька цих симптомів, перевірте рівень глюкози і зверніться до ендокринолога!https




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.