Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Instagram назвали дуже небезпечним для здоров'я

Дослідження показало, що жінки частіше відмовляються від прийому в їжу найважливіших нутрієнтів і стикаються з депресіями, якщо вони користуються цим додатком щодня.

Днями вчені довели, що дедалі більша кількість молодих жінок страждає від дефіциту найважливіших поживних речовин у результаті проходження модних дієт з соціальних мереж. Експерти попереджають, що жінки після 20 і 30 мають у своєму організмі нестачу ключових мінералів типу калію, магнію та міді. Це особливо погано для жінок, у яких вже є дефіцит заліза, кальцію та йоду. Багато молодих представниьі прекрасної статі добровільно відмовляються від прийому в їжу глютену, молочних і зернових продуктів, а також цукру. Причиною цього може бути Instagram і інші соціальні мережі, які спонукають до неправильного харчування.


 

Брак поживних речовин і мінералів приводить до втоми, слабкості імунної системи, підвищеного ризику переломів, проблем з м'язами і безпліддя. Instagram називають найгіршим в цьому плані додатком. Опитування 1 500 британців у віці від 14 до 24 років показав, що молоді люди найчастіше відчувають депресію і відчуття самоти після використання Instagram, у них також знижується самооцінка і впевненість у власній привабливості. Але і на цьому негатив не закінчується.

Нещодавнє дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона показало зв'язок між надмірним використанням Instagram і розладом харчування під назвою нервова орторексія. Її жертви посилено налягають на зелені смузі і заняття йогою. Саме ці картинки вони найчастіше бачать у соціальних мережах, саме вони асоціюються у них із здоров'ям та красою. В результаті люди недоотримують або зовсім не одержують ключові поживні елементи.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.