Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпаття – у трійці регіонів із набільшими темпами зростання цін на соціальні продукти

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінилися ціни за рік на соціальні продукти і визначили регіони, у яких темпи зростання найбільші або зниження були найменші.

Як повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, у цьому негативному рейтингу лідерами є Донецька, Закарпатська та Чернівецька області, у яких відбулось найбільше зростання – по 3 позиції продуктів у кожній. По дві – у Запорізькій, Київській, Луганській, Рівненській областях і місті Києві. По одному рекорду встановлено у Волинській, Миколаївській, Тернопільській і Черкаській областях.

Донецька область установила три антирекорди за рік. Бройлер в Україні зріс на 6%, а в Донецькій області на 26%. Рис у середньому по країні за рік подорожчав на 27%, а на Донеччині на 44%. М’який сир в середньому знизився на 5%, тоді як в області піднявся на 11%. Для порівняння, середня заробітна плата зросла в регіоні за цей час на 24%.

Закарпаття також показує значне зростання вартості продуктів на фоні збільшення показника середньої заробітної плати три роки поспіль вищого за середній по країні. Тому коли яловичина в Україні показала +17% за останні 12 місяців, то в регіоні +34%. Пшеничне борошно додало в країні 5%, а в Закарпатській області 28%. Буряк в середньому подорожчав на 70%, а в області на 172%. Середня зарплата за останній рік на Закарпатті додала 26%.

Чернівецька область. Сало має в Україні середній показник зростання вартості 40% за останній рік, а в області відбувся стрибок одразу на 77%. Варена ковбаса в країні подорожчала на 28%, а на Буковині на 55%. Соняшникова олія: Україна +5%, Чернівецька область +14%. Річне зростання середньої зарплати відбулось в регіоні на 23%.

На Запоріжжі білий хліб додав за рік 42%, а в Україні 28%. Курячі яйця: Україна +100%, Запорізька область +136%. Середня заробітна плата зросла в області за рік на 24%.

Київська область в рейтингу відзначилась макаронами та гречкою. Макарони додали в середньому по країні 59%, а на Київщині 95%. Політпродукт – гречка подешевшала в Україні на 26% за дванадцять місяців, а в області здешевлення відбулось всього на 2%. Річне зростання показника середньої зарплати становило в регіоні 27%.

Луганщина. Вершкове масло в Україні стало дорожче на 27%, а в регіоні на 50%. Молоко в країні має вартість на 30% вище порівняно з минулим роком, а в Луганській області на 60%. Заробітна плата за останній рік зросла в регіоні на 32%.

У Києві річне зростання вартості чорного хлібу відбулось на 69%, тоді як в Україні на 37%. За той же час цукор подешевшав в Україні на 9%, тоді як у столиці подорожчав на 9%. Середня зарплата підвищилась за рік в Києві на 21%.

Рівненська область. Картопля: Україна в середньому +5%, Рівненська область +44%. Капуста за рік стала коштувати в країні менше на 8%, тоді як на Рівненщині ціна зросла на 13%. Середня заробітна плата продемонструвала зростання за останній рік на 25%.

На Черкащині свинина стала дорожче за рік на 27%, тоді як в Україні на 17%. Середня зарплата за цей самий час зросла в області на 22%.

Волинська область встановила рекорд з подорожчання сметани – на 38%, тоді як в Україні вартість цього продукту збільшилась на 16%. За 12 останніх місяців середня зарплата в регіоні збільшилась на 26%.

Річне зростання ціни на моркву відбулось на Миколаївщині на 213%, у той час коли в середньому по країні вона стала дорожче на 137%. Середня заробітна плата стала більше за рік на 22%.

Тернопільщина. Цибуля подешевшала в Україні в середньому на 32%, а в регіоні цінник показав лише -15%. Зростання середньої зарплати за цей час відбулось на 28%.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.