Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Закарпатській обласній філармонії готується особлива подія

10 років тому на головній сцені нашого краю вперше залунали святкові позивні, і заслужена артистка України Наталія Висіч зустрічала перших фестивальних гостей. 
 
З тих пір щороку Ужгород збирає цілі сузір’я талановитих юних виконавців, студентів навчальних закладів, молодих органістів з усіх куточків України та зарубіжжя. Не обходиться мистецький захід і без виступів досвідчених майстрів. Відтак свій талант із цієї сцени слухачам дарували Т.Сєдова, Г.Булибенко, Б.Дем’яненко (м.Київ), Н.Юрійчук (м.Дніпро), В.Білла (м.Чернівці), С.Калінін (м.Харків), Ю.Буяновайте (Литва), Л.Фошшонг, Т.Агоштон, Б.Соколоі, Ч.Тоші, (Угорщина), М.Лебедєва (Росія), Ш.Іляш,Т.Мігалік, Я.Булла, Т.Сівчак, Д.Кабачова, П.Сочуляк (Словаччина), К.Ніколаєва (Білорусь), Р.Виграненко, К.Міка (Польща), Т.Штерзік (Німеччина) та ін. Окрім органу на фестивалі звучать також інші музичні інструменти, ансамблі й оркестри, сольний і хоровий спів.
Ініціатором проведення фестивалю була солістка-органістка філармонії Наталія Висіч. Вона зробила все задля успіху і високого професійного рівня цього мистецького форуму, була його активною організаторкою і натхненницею. У 2015 році Міжнародному молодіжному фестивалю органної музики було присвоєно ім’я його засновниці. А справу цієї талановитої виконавиці підхопили і продовжили її учні Катерина Гажо, Олександра Воротинцева, Маріанна Добра, Леся Гайдук, Тетяна Тіщенко, Катерина Шапран, Андрій Чирський та зовсім юні вихованці ужгородської органної школи.
Отже, з 13 по 30 вересня у Закарпатській обласній філармонії пройде Х Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Наталії Висіч. У програмі – вісім різноманітних концертних програм за участі музикантів з Ужгорода, Одеси, Луцька, а також Угорщини, Чехії та Словаччини. Крім органу на цій сцені звучатимуть саксофон, флейта, фортепіано, кларнет, віолончель, а разом із солістами виступлять естрадно-духовий і симфонічний оркестри Закарпатської обласної філармонії.
Не пропустіть це мистецьке свято!
Підготувала Таїсія Грись





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.