Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

МОЗ попередив українців про три штами грипу в новому епідсезоні

В Україні вже перереєстровані вакцини проти грипу
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило назви штамів грипу, які згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я будуть циркулювати в Україні в новому епідсезоні.
Згідно з повідомленням, в епідсезон захворюваності на грип, який триватиме з жовтня 2018 року по травень 2019 року, українцям, ймовірно, будуть загрожувати віруси, подібні A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09, A / Singapore / INFIMH-16- 0019 / 2016 (H3N2) і B / Colorado / 06/2017.
В межах підготовки до епідсезону 2018-2019 вакцини відповідного штамового складу проти грипу вже пройшли перереєстрацію.
"Очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них вже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини знаходяться на розгляді в Державному експертному центрі", – додали у відомстві.
У МОЗ нагадали, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики захворювання на грип. У попередній епідсезон в Україні було зафіксовано сім смертей від грипу. Жоден з пацієнтів не був щеплений від грипу.
Згідно зі статистикою, щорічно в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ.
https://ukr.segodnya.ua





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.