Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Учасник конкурсу “Срібний мольберт” презентував виставку «Втрачений рай»

Виставку про минуле й майбутнє презентував 17 серпня 2018 року в тернопільській галереї «БункерМуз» талановитий молодий художник, учасник «Срібного мольберта» Денис Метелін.


Експозиція складається з двох частин: глядачеві автор розповідає про недавнє минуле та те, що, на його думку, може спіткати нас у майбутньому.
«Минуле – це події, які мені довелося пережити на власному досвіді, пов’язані вони з Кримом (там Денис мешкав до 2014 року. – Авт.). Ще дві роботи присвячені подіям у Донецькому аеропорту, що став символом незламності. Друга частина експозиції демонструє майбутнє: глобалізований світ, яким керує штучний інтелект», – розповідає Денис Метелін.
До слова, полотна, що розповідають про Крим і Донбас, виконані хлопцем у 2015 та 2017 роках і є його дипломними роботами у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша.
Молодий художник у незвичний спосіб доповнив експозицію: виконав просто на стіні галереї графіті. Пояснює, що таким чином прагнув поєднати класичне зображення на полотні й експресію вуличного мистецтва.
Роботи «Втраченого раю» створені в авторській техніці – акрил на полотні, який доповнюють елементи, виконані аерозольними фарбами. Є тут і декілька олійних творів.
«Частина цих робіт є репрезентацією мого бачення майбутнього. Я зображую час, коли людство втрачає свій спокій, свій рай. Події, що відбуваються в 2027 році, є прямою паралеллю до подій кількарічної давнини. Дві частини експозиції здаються далекими, але насправді вони перегукуються емоційно. Ми втратили Крим – місце, з яким у багатьох людей пов’язані гарні спогади. А в майбутньому можемо втратити звичний для нас спосіб життя», – каже художник.
Експозицію «Втрачений рай» у тернопільській галереї «БункерМуз» можна оглянути до 6 вересня 2018 року.
Текст: Ксенія Шокіна
 Фото: Анна Золотнюк
Більше фото з виставки – © Культурно-мистецька фундація Brovdi Art




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.