Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Європі рекордна кількість захворілих на кір, більше половини – це українці

Найбільше хворих – в Україні, проте "лідером" за кількістю померлих стала Сербія
В Україні – найвищий показник захворюваності на кір серед європейських країн у першій половині 2018 року. Такі дані оприлюднила Всесвітня організацію охорони здоров'я, передає "5 канал".
Другою за кількістю захворювань є Сербія – і понад 6,3 тис. осіб. Далі у переліку йдуться Франція, Греція, Італія, Росія та Грузія. ВООЗ закликає Європу не ігнорувати вакцинацію проти кору, адже наведені показники – найвищі за останні 10 років. Свою стурбованість ситуацією вже висловила і Єврокомісія.
"Ми дуже занепокоєні, що три з семи країн із найвищими показниками захворюваності на кір у Європі – є країнами ЄС. І це одна з причин, чому ми наполегливо працюємо над посиленням співпраці у боротьбі з хворобами, яких можна запобігти вакцинацією. Вакцинація – це найбільш ефективний засіб. Хочу наголосити, що низький рівень імунізації в одній державі ставить під загрозу здоров'я людей і в інших країнах Європи. Кожна невакцинована людина під загрозою, і вона ставить під загрозу інших людей. Вакцинація – це акт солідарності", – наголосила речниця Єврокомісії Анка Падурару.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.