Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

6 головних причин, чому ти весь час хочеться спати

Втома, відсутність концентрації і вічна сонливість – як позбавитися від симптомів, які заважають насолоджуватися життям.

Проблеми зі сном зараз є в кожного жителя мегаполіса, але не потрібно вважати, що це норма. Ми прокидаємося щодня в 7 ранку, лягаємо в 12 ночі, проте все одно відчуваємо себе дуже сонними. Чомусь саме цих семи годин, про яких кажуть вчені і лікарі, нам катастрофічно не вистачає. Є деякі ознаки того, чому ви відчуваєте себе невиспаними, такі як погана увага, відсутність концентрації.
6 главных причин, почему ты все время хочешь спать

Головні причини постійної сонливості

Неякісний сон

Найбільш часта причина сонливості в денний час – недостатньо якісний сон вночі. Можливо, ви не знаєте, скільки годин вам потрібно, щоб виспатися, і саме тому ви весь день відчуваєте себе сонною (таке трапляється при нестачі, так і надлишку годин сну). Нормальним є і той факт, що погана обстановка, зайві звуки, наявність світла можуть заважати не тільки того, щоб заснути, але і того, щоб отримати повноцінний сон.

Апное уві сні

Апное уві сні – стан, при якому припиняється легенева вентиляція на 10 секунд і більше. Це може відбуватися 10 або 100 разів на годину і може призвести до пауз, супроводжуваним хропінням і короткочасним пробуджень. З кожним пробудженням ви переключаєтеся на короткі фазі сну, при цьому зовсім не будете пам ” ятати про те, що прокидалися.
Така фрагментація сну призводить до денної сонливості, адже організм не встигає повністю відновитися за ніч

Нарколепсія

Це захворювання нервової системи, одним із симптомів є надмірна сонливість. Найчастіше це супроводжується фрагментацією сну – він переривається яскравими і найчастіше страшними сновидіннями, які не приносять задоволення, а вдень у вас з’єднання є слабка концентрація і депресія.
Найбільш характерним симптомом нарколепсії є катаплексія, яка характеризується раптовою втратою м’яка м’язового тонусу, яка провокується емоційними реакціями, наприклад, сміхом, гнівом або подивом.
У всіх випадках сонливість необхідно лікувати у лікаря.

Синдром хронічної втоми

Стан, яке дуже часто зустрічається у багатьох молодих людей, яка викликає втому і сонливість. Найчастіше виникає із-за незбалансованої емоційно-інтелектуального навантаження, яка порушує сон.
Допомогти з цим можуть лікарі, які нормалізують режим відпочинку, а також фізичні навантаження, пропишуть курс масажу і багато іншого.
6 главных причин, почему ты все время хочешь спать

Синдром Клейне – Левіна

Вважається, що це захворювання досить рідкісне. Лікарі взагалі вважають його патологією з минущими періодами сну і неспання, режим яких повністю порушений. Під час нападу людина може спати до 18 годин у добу. Це захворювання несе неврологічний характер, і його причини не знають лікарі та вчені.
Епізодичність хвороби може тривати кілька днів, тижнів, місяців.

Порушення циркадного ритму сну

Циркадний ритм – природні годинники тіла, які допомагають координувати цикл «світло –темрява». Якщо ця година зміщена, ви можете бути сонним в невідповідний час. Наприклад, якщо у вас розвинувся синдром фазі сну, увечері ви будете почувати себе сонним. З синдромом затримки фази сну вам буде важко заснути, а вранці ви будете хотіти спати.
Цей синдром досить легко вилікувати, необхідно тільки звернути до лікарів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.