Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Двох дітей протягом доби двічі намагалися незаконно вивезти за кордон

Про виявлене правопорушення до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України.

Як повідомлялося, учора вночі в пункті пропуску «Тиса» прикордонники Чопського загону не пропустили через кордон двох дітей 2003 та 2009 років народження.

Причиною не пропуску стали виявлені прикордонниками підроблені документи на дітей, який надав на прикордонний контроль супроводжуючий, 25-річний чернівчанин. Під час перевірки прикордонники встановили, що видані Генеральним Консульством України в Мілані заяви на право їх виїзду за кордон – фальшиві. Адже на момент видачі заяви мати перебувала в Україні, а не в Італії.

Проте сьогодні вночі дітей знову спробували незаконно вивезти за кордон. На цей раз їх супроводжувала 30-річна жителька Чернівецької області. Жінка прямувала також через цей пункт пропуску, і теж вночі, очевидно сподіваючись на нову зміну прикордонного наряду та неуважність охоронців кордону. Однак їй не пощастило, адже аналогічну підробку прикордонники відразу виявили.

Про виявлене правопорушення до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Громадянку України разом з дітьми передали співробітниками Ужгородського ВП ГУНП України у Закарпатській області для подальшого з’ясування обставин виявленого правопорушення, інформує прес-центр Державної прикордонної служби України.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.