Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До відома членів Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів та суб’єктів господарювання АПК району!

28 серпня, о 14.00 год., у малій залі засідань Рахівської районної ради відбудеться зустріч членів „Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів”. 
На порядку денному розглянуть ряд питань. Зокрема, про дотримання заходів декларації виробників, а саме – Специфікації. Цим документом  напрацьовано технологію виробництва, фасування, а також логістику реалізації Бриндзі, як першого в Україні географічно зазначеного продукту харчування.
Також на зустрічі буде обговорено роботу, яка проводилась щодо просування товару (сиру, бриндзі, вурди), брендингова стратегія. Йтиметься також про контроль за дотриманням санітарних настанов для виробників овечої бриндзі.

Довідково. „Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” району є відкритою та вільною для вступу нових членів. Члени беруть участь у Проекті ЄС щодо підтримки розвитку системи географічних зазначень в Україні. 
Даний Проект, який реалізовуватиметься протягом 2018-2020 років на території району, покликаний надати підтримку впровадженню положень Угоди про асоціацію стосовно географічних зазначень, з огляду на забезпечення їхнього захисту і створення можливостей для продукції з доданою вартістю, стимулювання впровадження місцевих ініціатив, зокрема, для невеликих виробників, які стануть першими, хто отримає ГЗ.
Географічне зазначення (ГЗ) — це позначення, що використовується на товарах, які мають певне географічне походження і мають властивості, репутацію або характерні особливості, зумовлені переважно цим місцем походження.
Найчастіше географічне зазначення включає назву місця походження товарів. Наприклад сільськогосподарські продукти зазвичай мають якості, які визначаються місцем їх виробництва, і на які впливають конкретні місцеві чинники, такі як клімат і грунт. До прикладу, ГЗ мають: сир Рокфор, грузинські вина, швейцарські годинники, Шампанське, Коньяк.
Як вже повідомлялося раніше, презентація готового продукту відбудеться під час традиційного гастрономічного фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, який відбудеться 2 вересня на території парку ,,Буркут”.

Відділ агропромислового розвитку Рахівської РДА 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.