Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

6 веганських страв, де білка більше, ніж у м’ясі

Експерти назвали 6 здорових вегетаріанських страв, які містять більше білка, ніж м’ясо і молоко. Це ще раз доводить, що вегетаріанське харчування може бути цілком адекватним по кількості білкової їжі. 

Досить часто любителів вегетаріанського способу життя дорікають в тому, що застосування даного раціону, що виключає будь-які джерела їжі тваринного походження, позбавляє їх одного з трьох ключових компонентів здорового харчування – білкових продуктів. Білок дуже важливий для нашого здоров’я. У реальності, після води білки знаходяться на другому місці у списку необхідних субстанцій для організму. Справа в тому, що білок являє собою важливий компонент для кожної клітини тіла, адже волосся і нігті переважно складаються з білка. Саме його використовує організм для будівництва і відновлення м’язів. Нарешті, білки забезпечують нам ситість і боротьбу із зайвою вагою. Але виявляється, у вегетаріанському харчуванні багато страв, які містять більше білків, ніж м’ясо і молоко. І ось 6 ключових.
Вміст білка в насінні конопель становить 31 г на порцію в 100 г. Вони насичені білками і містять усі 22 відомі амінокислоти. Крім того, в цих насінні багато жирних кислот Омега-3 і Омега-6, що робить їх відмінною альтернативою рибі. Темпу – це традиційний соєвий продукт, який дуже популярний в Індонезії. Він виготовлений з приготованих соєвих бобів, які піддалися бродінню, із яких роблять щось на зразок торта. Даний продукт можна розрізати і готувати подібно тофу. До речі, це відмінна альтернатива тофу, так як містить ще більше волокон і білків.
Власне в соєвих бобах міститься 18 г білка на одну порцію чашки приготованого продукту. Соєві боби забезпечують майже всі необхідні організму найважливіші амінокислоти, як це роблять і білки тваринного походження. У чорній квасолі міститься 15 г білка на одну приготовану чашку продукту. Це не тільки відмінне джерело білка, але і продукт, що містить волокна, калій, фолати, вітамін B6 і безліч фітонутрієнтів. Ну і завершує наш список мигдальне масло, в одній столовій ложці якого міститься 12 г білка. Це еквівалент повноцінної чашки жирного коров’ячого молока.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.