Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі закликали бути обережними з продуктами на ринках

Лікарі закликали бути обережними з продуктами на ринках

Українські експерти в сфері здорового харчування і медики назвали ТОП-3 продукти, які через неправильне зберігання можуть стати смертельно небезпечними.

На першому місці рейтингу продуктів із суворим температурним режимом зберігання - риба. У 2018 році від ботулізму вже померло п'ятеро українців.

"Риба не може зберігатися під сонячними променями без холодильника. Вона ще холодна, але зараз спека +30. Такий продукт може зберігатися і при плюсовій температурі, але максимум при + 1, + 2", - розповідає експерт із захисту прав споживачів Михайло Шарковий.

Продавщиці виправдовуються: риба розморожується, щоб господині могли відразу після покупки готувати її.

Харчова небезпеку літнього сезону номер два – м'ясо. Коли купуєте на ринку чи в магазині, зверніть увагу на показники термометра в холодильнику.

"Не можна купувати м'ясо з холодильника, в якому був порушений температурний режим. Якщо ж у ньому немає термометра, придивіться, чи є конденсат. Його наявність свідчить про те, що температура зберігання продукту порушена", – продовжує експерт.

Третя позиція нашого рейтингу – курячі яйця. Вони повинні зберігатися в холодильнику. На ринку такого ми не знайшли.

"Яйця повинні зберігатися тільки в холодильній камері до +6 градусів, а зараз +30. Це порушення", – констатує Михайло Шарков.

Джерело 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.