Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Щоденні 5-хвилинні пробіжки продовжують життя на 3 роки, – МОЗ

Регулярні пробіжки знижують ризик серцевих нападів, інсультів, а також подовжують життя на 3 роки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Дослідники, які аналізували стиль життя понад 55 тисяч осіб протягом 15 років, визначили - регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки.
Не обов'язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності приємно здивує.
"Бігайте протягом 5-10 хвилин кожного дня в комфортному для вас темпі і це вже спрацює! Втім, якщо можете - бігайте більше", - написала Супрун.
Для людей, які регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів і інсультів знижується на 45%, а передчасної смертності - на 30%.
"Фізична активність - таблетка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. У той же час, чим нижче рівень активності, тим вище ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету і високого тиску. Так що намагайтеся все життя проводити в русі. Будь-яка мінімальна, але регулярна фізична активність корисна для здоров'я", - підсумувала в. о. міністра охорони здоров'я.

Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.