Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені довели, що смартфони небезпечні для людини

Блакитне світло, яке випромінюють екрани смартфонів вночі, може призвести до втрати зору. Особливо схильні до цього люди, старші 55 років.
Група вчених з Університету Толідо в США встановила шкідливість блакитного світла, яке випромінюють екрани смартфонів. Фахівці заявляють, що воно може спричинити втрату зору. Про це пише Лента.ру.

Причиною є формування токсичної форми ретиналу - хімічної речовини, яка міститься в клітинах сітківки. Відомо, що з віком у людини відбувається дегенерація жовтої плями. Вона погіршує гостроту зору і служить причиною близько 50% випадків втрати зору в людей, старших 55 років. При цьому процес супроводжується відмиранням судин, які живлять сітківку ока. І раніше було прийнято вважати, що блакитне, синє і фіолетове випромінювання поглиблюють руйнівні процеси.

Однак лише зараз стало відомо, наскільки серйозною є небезпека. Було також встановлено, що шкідливий вплив пов'язаний з формуванням покрученої форми ретиналу - похідного вітаміну А, який визначається токсичною дією. Це може бути оберненим процесом, однак не в усіх людей. Зрештою, у мембрані клітин порушуються функції фосфоліпідів, підвищується рівень кальцію, клітини змінюють свою форму і гинуть.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.