Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Який негативний синдром провокують смартфони

Науковці виявили ще один негативний вплив смартфонів. Мобільні телефони провокують синдром дефіциту уваги і підривають довіру між людьми.

Про це розповів психолог Університету Вірджинії (США) Костадін Кушлев і його колеги з Університету Британської Колумбії (Канада), передає Medical Xpress.
Телефони перестали виконувати свою головну функцію – об'єднувати людей. 
Вони провели кілька експериментів. Під час першого 2 тижні спостерігали за студентами. Добровольців просили ставити телефон на режим вібрації, беззвучний режим або на повну гучність.
У тих, хто постійно відволікався на звуки повідомлень смартфону, спостерігали симптоми дефіциту уваги і гіперактивності.
Другий експеримент відбувався у кафе. Одну групу людей попросили обідати з вимкненими телефонами, а друга група – за іншим столиком користувалася гаджетами. Попри обмеження, учасники зізнались, що чудово провели час, вживу спілкуючись.
Механізм соцмереж викликає залежність і руйнує "живі" зв'язки
Що цікаво, чим частіше люди шукають інформацію у смартфоні – тим менше вони довіряють незнайомцям, сусідам і представникам інших конфесій і національностей.
Третє спостереження провели у музеї науки в Ванкувері. Одних батьків з дітьми попросили використовувати смартфон під час прогулянки якомога більше, іншим запропонували скоротити його використання до мінімуму. З'ясувалось, що активні користувачі смартфонів вийшли з музею з почуттям, що прогулянка була безглуздою.
Також виявилося, що смартфони псують відносини дітей з батьками. Аби привернути увагу батьків, діти змивали їхні телефони в унітаз або ховали їх.
Психологи зазначили, що механізми соцмереж викликають залежність і руйнують соціальні зв'язки в реальному житті.

Смартфони провокують синдром дефіциту уваги
Окрім того, смартфони негативно впливають на сон, зір, слух, спину, вагу, пам'ять та емоції.
https://24tv.ua/zdorove_zhittya_tag5270




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.