Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Утримання від алкоголю відновлює здоров’я

Всього одного місяця утримання від спиртного вистачить, щоб зміцнити здоров'я. Це дозволить нормалізувати кров'яний тиск, оздоровити печінку і знизити ризик раку, передає The Daily Mail.
Варто зазначити, що відмова від спиртного актуальна не тільки для алкоголіків, але і для тих, хто випиває в помірних кількостях. Також у жінок в менопаузі симптоми стали виявлятися менше при відмові від спиртного.
В рамках дослідження вчені розділили добровольців на групи. Перша споживала до 14 одиниць спиртного в тиждень (офіційно рекомендований ліміт), друга - близько 28 одиниць (три пляшки вина в тиждень), третя - 36 одиниць алкоголю (чотири пляшки вина). На початку і в кінці дослідження добровольці проходили оцінку здоров'я (тиск, стан печінки, рівень цитокінів, що говорить про наявність раку). Через місяць позитивні зміни фіксувалися у всіх групах.
У жінок, які пили до 14 одиниць в тиждень, стан печінки покращився на 14%, рівень цитокінів впав на 14%, а систолічний тиск - на 6 міліметрів ртутного стовпа.
У групі, де пили до 28 одиниць в тиждень, рівень цитокінів знизився на 36%, кров'яний тиск - на 9 міліметрів ртутного стовпа, а ось показники стану печінки не змінилися.
Серед жінок, які пили близько 36 одиниць, цитокіни знизилися на 40%, стан печінки покращився на 15%, а тиск впав на 10 міліметрів.
В цілому завдяки утриманню від спиртного добровольці виглядали краще, добре спали, схудли і їм було простіше фокусувати увагу.
        




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.