Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Гірські райони Закарпаття дедалі перетворюються на звалища (ВІДЕО)

Засмічені береги та узбіччя доріг. Така ситуація для Закарпаття – не дивина.

Проблема, куди дівати відходи, не зникає, особливо це стосується гірських районів та віддалених сіл, де просто немає сертифікованих сміттєзвалищ. Що ж робити зі сміттям?
Відходи можна побачити і в річках, і на берегах, і в лісі, і навіть на узбіччях доріг. Люди кажуть – роблять це несвідомі жителі. Однак упіймати когось за руку доволі складно. Хтось розуміє, такі стихійні смітники і туристів відлякують, і самим неприємно дивитись, а ще й негативні наслідки для природи.
Гора пластикових пляшок можна побачити і на річці Боржава. Екологи б’ють на сполох. В Тихому океані вже є цілий сміттєвий острів, який за розміром як чотири України. Боротися зі сміттям повинні органи місцевого самоврядування на місцях, громадськість також має усвідомлювати свою відповідальність за збереження природи. Скидання відходів у річку через відсутність місць для їх переробки та захоронення – не виправдання, адже для побудови сміттєпереробного заводу потрібні інвестиції. Впіймати ж за руку винного дуже важко, а покарати – ще важче.
Із січня цього року в Україні запрацював закон про сортування сміття. А це – ще один крок до збереження навколишнього середовища. Проте поки що мало хто дотримується закону. Звідси і ріки сміття довкола нас.







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.