Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені визначили, які пари розлучаються частіше за інших

Нове дослідження визначило ключові ознаки розлучення і характер відносин між партнерами, який свідчить про те, що в майбутньому у пари можуть виникнути проблеми в шлюбі.
В ході дослідження вчені аналізували стосунки 168 подружніх пар протягом 13 років. В результаті їм вдалося з’ясувати, що ті пари, які були надмірно ласкаві, прив’язані і уважні один до одного на початковому етапі стосунків, з більшою ймовірністю розлучалися в майбутньому.
Вчені з’ясували, що ті пари, які проявляли в середньому на третину менше ласки і прихильності на першому етапі стосунків і в період медового місяця, мали набагато більше шансів прожити з партнером довге і щасливе життя в шлюбі і уникнути розлучення.
Результати дослідження прокоментувала психолог і експерт з відносин Мадлен Мейсон Рейнтрі. На її думку, ніж тверезіше партнери дивляться один на одного на початковому етапі відносин – тим більше у них шансів побудувати міцну сім’ю:
«Деякі люди настільки захоплені своїм партнером, що не можуть тверезо оцінювати ситуацію. У цій ситуації «любов сліпа». Але захоплення – лише тимчасовий стан, як і пpистpaсть. Коли цей стан пройде, людина може зрозуміти, що між ними з партнером немає нічого спільного, крім пpистpaсті. Тоді стосунки завершуються розривом», – говорить вона.
Сьюзен Вінтер, нью-йоркський експерт з міжнародних відносин, згодна з думкою колеги:
«Надмірна емоційність характерна для партнерів в період закоханості, який, на жаль, триває недовго – як правило, від трьох до дев’яти місяців. Життєві проблеми можуть швидко нагадати про себе. І саме тоді ви побачите перед собою справжню людину, без «рожевих окулярів». Досить часто реальність може викликати розчарування, а розчарування в більшості випадків наближає партнерів до розлучення», – стверджує вона.
Автори дослідження додали, що прихильність і прояв ніжності до партнера не завжди є ознакою розлучення в майбутньому. Зокрема, мова йде лише про нездорову емоційності і «токсичну пpистpaсть».
«Якщо ви захоплені одне одним настільки, що захищаєте партнера від спілкування з близькими і друзями, проводите разом з ним весь свій вільний час і зацикливаетесь на партнерs – ваші стосунки нездорові. Однак якщо ви ставитеся до партнера з повагою, ніжністю та турботою – з вами все в порядку», – каже Рейнтрі.
У свою чергу, пари, які проявляли мінімум прихильності один до одного на етапі медового місяця, також потрапляли в «групу ризику» і вже по тому в середньому два роки після знайомства розлучалися. Результати дослідження також показали, що серед явних ознак розлучення – небажання партнерів працювати над стосунками, відсутність взаєморозуміння і поваги.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.