Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Дипломи медиків в УжНУ цьогоріч отримали представники дев’яти країн (ФОТО)

Свято вдалося

Найважливіший у світі фах здобули шість десятків випускників із Великої Британії, Індії, Нігерії, Іраку, Банґладешу, Лівії, Сирії, Туреччини та Словаччини.


На крок ближче до здійснення мрії – професії лікаря – стали шість десятків студентів медичного факультету №2, що приїхали в Україну по ґрунтовну підготовку й бажані дипломи. 2 липня у Закарпатській обласній філармонії відбулося урочисте вручення документів про вищу освіту уже колишнім студентам спеціальності «Лікувальна справа».

Випускники з Великої Британії, Індії, Нігерії, Іраку, Банґладешу, Лівії, Сирії, Туреччини та Словаччини зібралися разом востаннє, аби попрощатися з університетом, котрий став для них рідним, та подякувати викладачам і батькам за науку й підтримку.

Першою до новоспечених медфахівців звернулася проректорка з науково-педагогічної роботиМирослава Лендьел: «Сьогодні починається новий етап вашого життя: ви повертаєтеся до рідних країн, де реалізуєтеся в професії. Цей фах – найважливіший у світі. Тож бажаю вам бути справжніми професіоналами, лікарями з великої літери, адже ви будете працювати з людьми й давати їм життя. Часом життєві смуги будуть білими, а часом – чорними, але пам’ятайте, що здаватися не слід ніколи».

Вітав колег і декан факультету Василь Калій, який зауважив: «Шість років тому ваші батьки довірили Україні найдорожче – своїх дітей та їхнє майбутнє. Ви приїхали в нашу країну в не найпростіший період її історії, але зуміли витримати всі виклики й сьогодні робите важливий крок у професійне життя. Впевнений, що затямите не лише цей день, а й своє студентство, адже ви багато здобули за цей час. Пам’ятайте: тільки молоді люди змінюють світ, тому використовуйте кожен день, щоб поліпшувати себе. Усе у ваших руках. Будьте щасливими й успішними, несіть добро й допомагайте людям, робіть цей світ здоровим».

Одна з випускниць побажала колегам: «Усе, що ви робите, робіть із душею. Тоді успіх буде слідувати за вами».

Численні танцювальні й музичні номери спонукали присутніх то затамовувати подих від захвату, то здійматися з місць у танці. Своєю чергою, випускники подякували викладачам і близьким, які зібралися привітати молодь із визначним днем.

«Ви робили все, щоб зробити нас кращими», – лунало з уст випускників. На їхніх капелюхах-конфедератках виднілися написи зі словами: «Тату, мамо, дякую, що дали крила», «Кожен кінець – це часто лише початок».

Тож нехай цей кінець буде початком справді великого й світлого життєвого шляху наших випускників!













Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.