Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Гордість краю! 11-річний закарпатець – серед переможців третього етапу чемпіонату з картингу в Словаччині

Днями, 22-23 червня, неподалік словацького міста Вранов-над-Топльоу відбувся третій етап чемпіонату Словаччини з картингу. До змагань долучилися близько 70 спортсменів зі Словаччини, Угорщини та України. 

Зокрема, взяли участь і закарпатці - три пілоти з Ужгорода: Станіслав Німець (посів 3 місце), Ілля Газа (7 місце) і Роман Мегела (не фінішував з технічних причин). Відомо, що це перші змагання ужгородців за кордоном.

"Бронза" 11-річному ужгородцю далася нелегко, адже відомо, що на трасі вдалося потренуватися лише декілька разів перед змаганнями. Тож у першому заїзді Станіслав Німець їхав другим, але допустив невелику помилку і втратив три позиції, фінішував п‘ятим, у другому заїзді - третім, тож у сумі двох заїздів посів третє місце.

"Результатом Станіслава задоволені, тому що пілоти, які фінішували перед ним, займаються картингом вже 5-6 років, беруть участь і здобувають призові місця в чемпіонаті Європи. У Словаччині цей вид спорту добре розвинутий, перш за все через наявність картодромів, який є майже в кожному місті, тож пілоти можуть вдосконалювати свою майстерність", - розповідає батько спортсмена Сергій Німець, який і сам нещодавно здобув першість у другому етапі Кубка України Національних класів з картингу.

За словами учасників, змагання пройшли на високому рівні, зокрема цьому сприяла швидка процедура реєстрації учасників, висока якість технічного контролю та нагородження. "Дуже сподобалось ставлення один до одного, ми брали участь у таких змаганнях уперше, тому, якщо чогось не знали, нам залюбки допомагали та пояснювали, що і як зробити", - ділиться юний призер Станіслав Німець.

Закарпатський кореспондент

Юний закарпатець – серед переможців третього етапу чемпіонату з картингу в Словаччині
Юний закарпатець – серед переможців третього етапу чемпіонату з картингу в Словаччині




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.