Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Рахівську овечу бриндзю реалізовуватимуть у спеціалізованих крамницях і ресторанах Львова

25 червня, у малому залі засідань Рахівської районної ради, відбулася зустріч членів Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів з керівником проекту з географічного зазначення в Україні – Саверіо Савіо та молодшим експертом – експертом з розробки географічних зазначень на продукти харчування (сири) у західній частині України Ганною Антонюк.


Привітав гостей заступник голови Рахівської районної державної адміністрації Дмитро Ігнатюк.
Під час зустрічі члени асоціації узгодили декларацію виробників, а саме – Специфікацію. Цим документом буде затверджено технологію виробництва, фасування, а також логістику реалізації овечого сиру на продовольчих ринках України та за її межами.
Саверіо Савіо, наголосив на важливості збереження традицій виготовлення високогірних сирів на Рахівщині, та популяризації овечої бриндзі, оскільки цей продукт є маловідомим, відрізнити його від коров’ячого, зі слів керівника проекту – може лишень гурман.   
Виробники сиру обговорили цінову пропозицію підприємців зі Львова і Львівської області щодо оптової закупівлі бриндзі для її реалізації у спеціалізованих крамницях, які пропонують споживачу різноманітні сири вироблені у локальних фермерських та селянських господарствах. За смаковими якостями такі сири можуть позмагатися з найдорожчими та елітними європейськими. Ще один ринок збуту – ресторани, які зацікавлені у розширенні своїх меню стравами з бриндзею і вурдою. Бриндзя і вурда широко застосовується в українській кухні, особливо на Закарпатті. Її кладуть у салати, піцу і на бутерброди, використовують як начинку для пирогів, додають до галушок, каш та картоплі.
Не оминули і питання брендингу овечого сиру. Члени асоціації обговорили варіанти етикетки і пакування. До цього питання фермери підійшли відповідально – адже впізнаваність продукту сприятиме розвитку та збільшенню його виробництва.
Як вже повідомлялося раніше, презентація готового продукту відбудеться під час традиційного гастрономічного фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, який відбудеться у першу неділю вересня.
Нагадаємо, що райдержадміністрація працює спільно з Проектом ЄС, який покликаний надати підтримку впровадженню положень Угоди про асоціацію стосовно географічних зазначень, з огляду на забезпечення їхнього захисту і створення можливостей для продукції з доданою вартістю, стимулювання впровадження місцевих ініціатив, зокрема, для невеликих виробників, які стануть першими, хто отримає ГЗ, в даному випадку саме виробники буцу, бриндзі і вурди.
Довідково. Географічне зазначення (ГЗ) — це позначення, що використовується на товарах, які мають певне географічне походження і мають властивості, репутацію або характерні особливості, зумовлені переважно цим місцем походження.












Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.