Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи збудують таки на Закарпатті масштабний туристичний комплекс “Свидовець”?

Закарпаття позиціонує себе як туристичний край. У нас є на що подивитися і до того ж існує чимало пропозицій для відпочинку.
 
А гірські населені пункти зазвичай користуються найбільшою популярністю. Більше 10-ти років тому на території Рахівського та Тячівського районів планували збудувати масштабний туристично-рекреаційний комплекс «Свидовець», однак тоді, за певними обставинами, проект далі ідеї не пішов. Зараз же заплановане таки хочуть втілити у реальність, проте суперечки навколо імовірного будівництва комплексу не вщухають. Дехто каже, що це тільки сприятиме розвитку туризму у краї, до того ж будуть створені нові робочі місця, а хтось переконує, що це удар по екології.
Згідно з проектом, курортний комплекс «Свидовець» має стати найбільшим в Україні. Його будівництво планують на території двох районів нашого краю: Рахівського та Тячівського, зокрема у селах Чорна Тиса, Ясіня та Лопухово. Проект – масштабний і, здавалося б, на Закарпатті давно пора створювати такі комплекси: усе цьому сприяє. До того ж і керівництво області, а відтак і Тячівського та Рахівського районів, на 100% за його реалізацію.
Керівник Рахівської РДА Павло Басараба наголошує: будівництво комплексу – це передусім створення нових робочих місць. Оскільки Рахівщина – край гірський, більшість місцевих просто не можуть знайти достойну роботу, тому зазвичай від’їжджають за кордон і піднімають економіку зовсім іншої країни. Водночас зі створенням нових робочих місць, обіцяють і високі заробітні плати. Реалізацію проекту «Свидовець» підтримує і громада сіл, на території яких планують будівництво комплексу, а також інші населені пункти Рахівського та Тячівського районів. До того ж, реалізація проекту – це величезні капіталовкладення, що тільки сприятиме розвитку туризму у краї.
Та коли і керівництво краю, і тих населених пунктів, на території яких планують будівництво, за, є люди, котрі все ж виступають категорично проти. Про те, що справді є особи, які зацікавлені створювати перешкоди на шляху до реалізації проекту «Свидовець», каже й офіційний представник Тячівської та Рахівської РДА в судах стосовно проекту туристично-рекреаційного комплексу Ярославна Іванова. За словами юриста, в мережі Інтеренет розповсюджують і неправдиву інформацію про те, що будівництво уже триває.
До слова, днями природозахисники та екологи з Австрії, Швейцарії і Франції приїхали на Закарпаття, щоб висловити свою позицію,щодо будівництва курортного комплексу на території гірського масиву.На конференції у селищі Буштино вони поспілкувалися із чиновниками та місцевими жителями і поділилися враженнями від Закарпаття. Екологи не бачать доцільності будувати на цій території один масштабний курорт, а пропонують спроектувати кілька невеликих. Однак голова Тячівської районної ради запевняв: шкоди екології реалізація «Свидовця» не принесе.
Чи «світять» Закарпаттю мільярдні інвестиції, створення тисяч нових робочих місць із гідними зарплатами, збільшення кількості туристів – питання. Чиновники кажуть, реалізація проекту курортно-рекреаційного комплексу «Свидовець» тільки сприятиме розвитку туризму у краї. Однак, очевидно, проблему може вирішити тільки компроміс між екологами, категорично налаштованими активістами та керівництвом області і районів, на території яких планують будувати курорт.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.