Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені: шкідливим взуттям є туфлі на підборах і кросівки

Учені провели масштабне дослідження, вони з’ясовували наскільки корисні або шкідливі різні види взуття. Туфлі на високих підборах визначені як найгірші для здоров’я людини, треба частіше ходити босоніж, це покращує роботу м’язів ніг.

Денієл Ліберман, один з авторів дослідження, який вивчав роботу повітряних подушок і амортизаторів в популярних моделях взуття. Дослідник встановив, що кросівки завдають шкоди стопах. Амортизатори повинні забезпечувати користувачеві комфорт і міцність при ходьбі. Але насправді стопа стає більш вразливою до різних травм. Дослідник зазначає, що коли людина ходить у взутті, її м’язи працюють гірше, ніж коли вона пересувається босоніж. М’які підошви позбавляють ноги можливості регулярно «тренуватися».
Через це зростає ризик травм, можливі й інші проблеми зі здоров’ям ніг. Туфлі на високому каблуці повністю змінюють структуру м’язів. Це в майбутньому може призвести до серйозних проблем. До того ж каблуки деформують стопи. Влітку фахівці рекомендують носити сандалі, вони краще всього імітують босі ноги.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.