Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

День державної служби: що потрібно знати про свято

Щорічно 23 червня в Україні відзначають День державної служби – професійне свято людей, які уповноважені виконувати функції держави у найрізноманітніших сферах життя українців.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.
День державної служби встановлено в Україні у 2003 році Указом Президента і відзначається щорічно 23 червня у День державної служби Організації Об’єднаних Націй.
Державний службовець – це будь-яка посадова особа, що займає посаду в органах державної влади та отримує заробітну плату з державних бюджетних коштів. На даний час в Україні налічується близько 300 тисяч державних службовців. З цього числа майже 100 тисяч – це посадові особи органів місцевого самоврядування.
Варто зазначити, що останнім часом інститут державної служби було реформовано завдяки новому Закону України “про державну службу”, який набрав  чинності 1 травня 2016 року. Він передбачає конкурсний порядок прийому на державну роботу. При цьому підлягали скороченню ті посади, на які конкурс не був оголошений. Обов’язковими вимогами для чиновників стали досвід роботи і володіння державною мовою.
Також додамо, що впродовж 2 років в Україні тривав процес очищення влади – люстрація, який регламентується Законом України “Про очищення влади”. Станом на грудень 2016 року до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані положення Закону України «Про очищення влади», внесені відомості про 936 особи.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.