Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У вступній кампанії наберуть чинності нові зміни для абітурієнтів

Зміни набудуть чинності з 1 січня 2019 року, а почнуть діяти з початку вступної кампанії.

В Україні з 2019 року у вступній кампанії наберуть чинності зміни, які передбачають, що абітурієнти готові працювати в селах зможуть вступати в університети без черги. Мова йде про педагогічні і медичні заклади, передає Ukr.Media.
Про це повідмляється на сайті Міністерства освіти і науки (МОН) України.
Відповідне рішення ухвалив Кабмін України. Ці зміни набудуть чинності з 1 січня 2019 року, а почнуть діяти з початку вступної кампанії.

В першу чергу будуть зараховувати тих вступників на бюджет, які укладають угоди про відпрацювання у селах і селищах міського типу. Випускники після цього мають щонайменше трьох років відпрацювати в селі. Житло їм надається безкоштовно, а також оплачуються комунальні послуги за рахунок держави.
Сільським та селищним радам щорічно до 1 лютого подавати в ОДА список тих абітурієнтів, які погодилися підписати дану умову.
У документі наголошується, що перевагу будуть віддавати тим абітурієнтам, які живуть у тих населених пунктах, де розташований роботодавець.
У разі якщо випускник відмовиться проходити практику, він буде змушений відшкодувати кошти, який витратив внз на його навчання.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.