Як вагітним потрібно харчуватися у спеку?
- 22-06-2018, 13:32
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 387
У жарку пору року майбутнім мамам важливо отримувати повноцінне харчування з необхідною кількістю корисних властивостей.
Вагітним необхідний білок, жири, вуглеводи, але зрозуміло, що в міру. Зокрема, рекомендується вживати в їжу фрукти та овочі в свіжому вигляді, оскільки вони зберігають корисні вітаміни і мікроелементи.
Вагітним важливо пити свіжовичавлені соки і нектари з м'якоттю, які містять мінеральні солі і пектин, який допомагає виводити токсини з організму.
Наприклад, морквяний сік сприяє поліпшенню обміну речовин, процесів кровотворення і транспорту кисню.
Буряковий нектар нормалізує нервово-м'язове порушення при стресах і розширює кровоносні судини.
Банановий сік містить багато вітаміну С, як і томатний, який до того ж позитивно впливає на роботу шлунка, кишечника і серця.
Яблучний нектар зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує обмін речовин, покращує кровотворення.
А виноградний сік володіє тонізуючою, бактерицидною, сечогінною, проносною дією, сприяє зниженню артеріального тиску.