Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як закарпатцям рятуватися від спеки

Кілька важливих порад.

Лііто - улюблена пора багатьох, бо це теплі ранки та вечори, часом прохородний і приємний вітер, романтика, зустрічі з друзями та розмови до світання. Однак, часом нас дуже "мучить" надмірна спека, від якої мусимо рятуватися. Як саме? - Пише видання "Новини Закарпаття"
Мінімум алкоголю і тютюну, відмова від смаженої і жирної їжі, ранній сніданок, вживання великої кількості рідини і сховок від прямих сонячних променів допоможуть без шкоди для здоров'я пережити спеку. Про це повідомляє 5 канал.

По-перше, потрібно запам'ятати головне правило: не перебувати на вулиці в період з 11:00 до 17:00, коли сонце найбільш активне.

Окрім цього, фахівці в особливо спекотні періоди радять вживати легку їжу, що передбачає відмову від смажених, жирних, гострих і солоних продуктів. Порції мають бути невеликими.

Снідати краще о 6-й чи 7-й ранку, обідати - до настання полуденної спеки - об 11-й ранку, а вечеряти - о 6-й вечора.

Не варто забувати й про воду. У спеку слід випивати не менше 2,5-3 л рідини за день. Вживати її бажано кожні 40-50 хв. по 100-200 мл. Це може бути вода, компоти, чай, свіжовичавлені соки тощо.

Також в особливо жарку погоду вживання тютюну і алкоголю потрібно звести до мінімуму. З меню повинні зникнути горілка, коньяк і екзотичні напої. Можна вживати сухе вино по 50-100 мл за добу, але тільки ввечері.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.