Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі назвали 5 ліків, які не можна вживати разом з їжею

При прийомі деяких ліків краще відмовитися від продуктів, у поєднанні з якими сильнодіючі компоненти медпрепаратів дають небезпечні для здоров'я ефекти.За словами лікарів, певні поєднання медикаментів і їжі можуть зробити лікування людини даремним - дія ліків просто нівелюватиметься. Але можливий і гірший варіант розвитку подій, коли поєднання продуктів і лікарських препаратів дає негативні побічні ефекти.

Антидепресанти
Людям, які проходять лікувальний курс антидепресантів, фахівці рекомендують на якийсь час забути про такі продукти як сир, квашена капуста, соєвий соус, печінка, в'ялена риба і м'ясо, йогурти і сметана, інжир, родзинки, а також алкоголь (червоне вино). Інакше можливо підвищенню артеріального тиску і розвиток гіпертензії.

Аспірин
Страви, в яких багато білків, жирів і вуглеводів, здатні в два рази зменшити лікувальний ефект аспірину. Молоко майже повністю нейтралізує дію цих ліків. Поєднання аспірину і цитрусових - найсильніший удар по слизовій оболонці шлунку.

Антибіотики
Молочна продукція, алкоголь, кислі фрукти, соки і страви, що містять оцет, - усе це може привести до того, що ліки не дадуть очікуваного від них ефекту.

Антикоагулянти
Препарати, що розріджують кров, не поєднуються з журавлиною і морсом, і краще запам'ятати це раз і назавжди. Подібне поєднання може спровокувати внутрішню кровотечу.
Болезаспокійливі
Цей клас ліків не виносить сусідства з копченими продуктами, їх дія може повністю зникнути. Зате навантаження на печінку від такого поєднання - колосальна.

Препарати із залізом
Не поєднуються з кавою, чаєм, молочними продуктами, горіхами, солодощами і борошняними виробами - уся ця їжа перешкоджає засвоєнню заліза в організмі.

Ліки для зниження тиску
Ні в якому разі при цьому не можна приймати алкоголь, інакше вірогідний відразу дуже сильний стрибок тиску.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.