Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

З керівниками органів місцевого самоврядування провели нараду щодо виявлення додаткових джерел надходжень

Сьогодні, 20 червня, з керівниками та бухгалтерами місцевих громад провели нараду, повідомляє прес-служба Рахівської РДА.
На порядку денному розглянули питання встановлення місцевих податків і зборів та виявлення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів.


Старший інспектор відділу обслуговування платників ДПІ у Рахівському районі Світлана Гузо, розповіла присутнім про основні зміни до Податкового кодексу України, які набрали чинності 1 січня 2018 року, про строки прийняття рішень місцевими радами про встановлення податків чи зборів або внесення змін до них. Відтак, рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюються відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлених податкових ставок.
- З метою уникнення бюджетних втрат та збалансування показників місцевих бюджетів при їх формуванні та виконанні, а також враховуючи те, що кожне рішення набирає чинності з початку відповідного бюджетного періоду, органи місцевого самоврядування мають щорічно приймати рішення про становлення місцевих податків і зборів або про продовження дії попередніх рішень, - зазначив голова РДА Павло Басараба.
Про роботу щодо виявлення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів, доповідала начальник фінансового управління Олена Ластовичак. У січні 2018 року розпочала свою роботу комісія щодо виявлення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів. Станом на 19 червня 2018 року виконання зведеного бюджету зі І півріччя складає 109,8 %. Хоча в декількох населених пунктах прослідковується невиконання дохідної частини. Велике занепокоєння виникає сплата суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі акцизного податку з реалізації підакцизних товарів (алкоголь, тютюн), які декларують нульові або мінімальні обсяги реалізації за І квартал. Крім того, головам місцевих рад рекомендується переглянути податкові ставки на землю і нерухомість, та активізувати роботу щодо їх сплати. А також, провести аналіз стану надходження туристичного збору.
За результатами наради, керівникам громад рекомендовано до 1 липня прийняти рішення про встановлення місцевих податків і зборів, про що проінформувати контролюючих орган в якому платники встановлених податків перебувають на обліку, а також активізувати роботу щодо виявлення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів.
     





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.