Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Голі гори: екологи показали масштаби рубки дерев у Закарпатській області

Активісти «Лісової варти» WWF виявили масштабні суцільні рубки в Усть-Чорнянському лісництві, що у Закарпатській області.



Про це повідомляє прес-служба WWF Україна.

Проаналізувавши супутникові знімки експерти виявили 50 гектарів оголених схилів, де вели рубки кілька попередніх років. Також вони з’ясували, що у лісництві планують суцільно-санітарні вирубки ще на площі понад 13 гектарів.

Екологи запідозрили порушення та вирушили на територію рубок. Проте у селищі Усть-Чорна кілька десятків невідомих осіб переважно міцної статури перекрили міст, який вів до лісосіки, і влаштували словесну перепалку.

Активісти були змушені викликати поліцію. Втім, троє полісменів не змогли забезпечити того, щоб перевірка таки відбулася. Наступного дня екологам та журналістам вдалося потрапити на лісосіку: частині групи – вночі, а іншій – вдень у супроводі Національної поліції.

«Коли нам нарешті вдалося потрапити на місце, ми були вражені масштабом суцільних вирубок. Вибірково оглянувши пні свіжозрізаних дерев, ми виявили, що відсоток хворих дерев може бути значно меншим, ніж зазначений у документації», – розповів координатор проекту «Лісова варта» Дмитро Карабчук.

Читайте більше тут: https://zik.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.