Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатець прийшов у гості, щоб зарізати господиню

Дивний випадок трапився на початку цього року на Свалявщині. У селі Уклин до місцевих мешканців прийшов знайомий, який зарізав жінку у їхньому ж будинку в присутності її чоловіка, хоча той стверджує, що на момент вбивства спав у сусідній кімнаті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

2 січня приблизно об 11 годині Дмитро проходив повз хату Меланії, в якій 70-річна бабуся проживала разом зі співмешканцем. Пара жила сама, дорослі діти старенької мали власні родини і мешкали окремо. Жінка побачила знайомого через вікно і запросила в гості. Оскільки Дмитро не раз допомагав родині по господарству, подружжя хотіло почастувати його. Бабуся зі своїм дідом саме збиралися їсти. На стіл ґаздиня поставила пляшку, яка за розмовою швидко спорожніла. Тоді Дмитро вирішив принести вина. Гостина продовжилась. Так тривало досить довго, поки всі добряче не сп’яніли. Між Меланією та Василем почалася сварка, але кричали вони одне на одного часто, тож гість не втручався, бо знав, що невдовзі вони помиряться. Утім звідки в руках Дмитра взявся ніж і чому він встромив його в господиню – чоловік не пам’ятав, принаймні розповідати цього не хотів. Про кров на рукаві він нібито також не знав.
«Із Дмитром ми були в нормальних стосунках, – пояснив співмешканець старенької Василь. – Тож того дня він прийшов до нас додому із півторалітровою пляшкою вина. Я випив  двістіграмовий стакан і пішов в іншу кімнату прилягти. Прокинувся від шуму, напевно, коли Меланія впала на підлогу. Я вибіг на кухню і побачив, що вона лежить обличчям донизу. Перевернув її, вона була вся в крові, говорив до неї, проте дружина нічого не відповідала. Я зрозумів, що жінка – мертва. Спитав Дмитра, що наробив, але він заперечив свою причетність до вбивства. Я негайно помчав до сусідів, аби викликати лікарів та поліцію. За мною слідом вийшов і Дмитро…. Однак він втік».
А Василь тим часом зателефонував знайомій, але говорити з нею чомусь не хотів. Хвилин через 15 з’явився в неї на порозі і попросив викликати поліцію. Чого цього не зробив сам – не зрозуміло, можливо, не додумався через те, що був п’яним. За словами жінки, чоловік говорив сумбурно, стукав у її вікно дуже сильно, від нього було чути сильний запах алкоголю.
На той час була вже 21. 30. Тож виходить, що тріо пиячило від ранку цілий день, хоча Дмитро запевняв, що компанія випила всього три пляшки горілки і одну – вина.
У висновку судово-медичної експертизи зазначено, що «з метою заподіяння смерті Дмитро наніс Меланії проникаюче ножове поранення грудної клітки з ушкодженням серцевої сорочки, серця та колото-різані рани шиї, що і стало причиною смерті».
На суді дочка покійної розповіла, що увечері їй зателефонувала родичка Василя, яка повідомила тривожну звістку, зазначивши, що матір зарізав сусід, який був раніше судимий. Вранці вона з братом приїхала до Свалявського відділення поліції, де інформацію підтвердили.
Отже, що стало причиною того, що 41-річний чоловік позбавив життя 70-річну бабусю? Чому він намагався втекти з місця злочину?  Чіткої відповіді на ці питання слідство так і не отримало.
Як запевняють поліціянти, коли вони зайшли в будинок, на кухні побачили мертву жінку, яка лежала на підлозі, біля її ніг стирчав ніж, а за столом сидів Василь. Коли вони спитали його, що трапилось, той одразу заявив, що Меланію зарізав Дмитро. Правоохоронці сіли в автомобіль і поїхали шукати вбивцю. Наздогнали його у метрах 100-150 від місця злочину. На кисті його руки та на штанах була кров. Проте свою причетність до вбивства він заперечував. Чоловік був п’яним, але не настільки, щоб не усвідомлювати того, що накоїв і не пам’ятати деталей. Так, зокрема, переконують патрульні, які його затримували.
На тілі жертви крім ножових поранень було виявлено ще й синці. Тож виходить, що перед тим, як встромити лезо у серце Меланії, кат її ще й добряче відлупцював.
Отже, суд визнав Дмитра винним у навмисному вбивстві старенької і засудив до 12 років позбавлення волі.
Чи виправить тюремна камера чоловіка – невідомо, адже і першу «відсидку» мешканець Свалявщини отримав за свій запальний норов – тобто за нанесення важких тілесних ушкоджень.
На жаль, подібних трагедій через  алкоголь дуже багато. Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» знайомитиме вас і надалі з найбільш резонансними злочинами, скоєними під впливом спиртного.

Марія УЖАНСЬКА, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно дляzakarpatpost.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.