Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Розмноження бактерій на кухні

Кухня може бути тим місцем, де в результаті розмноження бактерій їжа стає отруйною і небезпечною для нашого здоров'я. Звичайно, неможливо повністю очистити кухню від мікробів, але, принаймні, можна зменшити їхню кількість і ризик їх потрапляння у продукти, які ми споживаємо.
Ось кілька правил, яких слід дотримуватись, перебуваючи на кухні.

Помийте руки, перш ніж приступити до приготування їжі
Мийте руки кожного разу після того, як брали ними сире м'ясо, рибу або овочі Мийте руки коли ви переходите від однієї групи продуктів до іншої (щоб уникнути перехресного зараження)
Щодня обробляйте кухонні губки в мікрохвильовій печі протягом хвилини, поки з них не піде пар
Регулярно (хоча б через день) періть або обробляйте в мікрохвильовій печі всі ганчірки та рушники
Раз на тиждень проводьте санітарну обробку кухонної мийки, зливного отвору і коліна зливної труби. Для цього вливайте в мийку розчин 1 чайної ложки (5 мл) хлорки в 1 л води, або інший дезінфікуючий засіб. Адже залишки їжі, які застряють у зливний трубі, а також висока вологість створюють ідеальне середовище для розмноження бактерій. Пам’ятайте, що від того, що ми їмо, залежить наше здоров’я, тому слідкуйте за чистотою в місці, де готуєте. Наприклад, у США щорічно реєструють близько 76 млн захворювань, пов'язаних з продуктами харчування, і більшість таких випадків спричинені саме нашими «домашніми» бактеріями.

Джерело: http://zhyvyaktyvno.org




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.