Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Звуки роялю: в Ужгороді виступила піаністка зі Швейцарії

Вчора, 13 червня, у залі Закарпатської обласної філармонії відбувся концерт симфонічного оркестру філармонії за участі солістів та піаністки Анастасії Дзісяк. У програмі прозвучали твори відомих композиторів-романтиків: німецького автора Фелікса Мендельсона та норвезького композитора Едварда Гріга.

Першим у виконанні оркестру під керівництвом Вікторії Свалявчик-Цанько прозвучав один із найвідоміших творів Фелікса Мендольсона-Бартольді - "Сон у літню ніч", а точніше, 3 його частини: увертюра, скерцу та весільний марш. Цей твір відомий у світі насамперед цим маршем, під який одружилися тисячі закоханих пар із усього світу. Разом із симфонічним оркестром твір виконували солістки Закарпатської обласної філармонії Світлана Глеба та Оксана Щербата.

"Сон в літню ніч" - музика до однойменної комедії Шекспіра, це чарівна феєрія, яка розкриває нам іншу сутність геніального драматурга. Визнаний реаліст, у цьому творі дав волю своїй уяві – наповнив п’єсу фантастичними істотами і казковими подіями, ніби навіяними сновидіннями.

У другій частині концерту прозвучав один із найвідоміших творів норвезького композитора Едварга Гріга у виконанні симфонічного оркестру та Анастасії Дзісяк, котра приїхала до Ужгорода зі Швейцарії. Анастасія - ужгородка, яка свого часу переїхала до Швейцарії, аби здобувати музичну освіту. Наразі дівчина активно гастролює Європою і ось приїхала і до рідного міста. Вона є активним учасником майстер-класів та музичних фестивалів в Україні, Франції, Швейцарії, Угорщині, Румунії, Норвегії, Словаччині; активно концертує як солістка та у складі різних камерних ансамблів. У червні 2017 року Анастасію Дзісяк було відзначено Премією Моріса Еспіна.

Учора у її виконанні прозвучали три частини ля-мінорного концерту для фортепіано з оркестром Едварда Гріга, одного із найяскравіших представників норвезької класичної музики.

Закарпатський Кореспондент




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.