Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До якої країни найчастіше в'їжджали українці з біометричними паспортами. Рік безвізу в інфографіції

На першому місці неочікувано опинилася не Польща.
11 червня минає рік, як громадяни України з Рік безвізу. Куди в ЄС найчастіше їздять українці та які проблеми виникали дорогою. Інфографіка Рік безвізу. Куди в ЄС найчастіше їздять українці та які проблеми виникали дорогою. Інфографіка біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії. Водночас з цим документом вони можуть потрапити до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

За інформацією Державної прикордонної служби, за рік 555 тисяч українців скористалися перевагами безвізового режиму.

Загалом за цей час було здійснено 20 мільйонів перетинів кордону з ЄС, розповів ТСН.ua речник Держприкордонслужби Олег Слободян. Він уточнив, що до цього числа входять три категорії: громадяни з паспортами старого зразка з довготривалими шенгенськими візами, громадяни із біометричними паспортами, які були видані до введення безвізу - в них також вклеєні шенгенські візи, і власне “чистий безвіз”: ті, хто їде з біометричними паспортами без шенгенської візи.

"Ми проаналізували динаміку минулого року - від червня 2016 до червня 2017 року кількість перетинів кордону українцями становила близько 17,7 млн. Тож можна говорити про приріст - 2,3 млн за рік безвізу", - зазначив він.

Близько 35% власників біометричних паспортів скористалися авіаційним транспортом (198 тисяч перетинів), інші - переважно автомобілями.

Загалом найбільш популярними наземними пунктами пропуску стали Польща (9,5 млн перетинів), Угорщина (4,5 млн) та Румунія (1,5 млн). Однак без віз найчастіше їздили через Румунію (135 тисяч), на другому місці Польща (118 тисяч), Угорщина - третя (67 тисяч).

інфографіка безвіз Державна прикордонна служба України

Тим часом у Державній міграційній службі повідомили, що від початку 2018 року видали понад 2 млн 238 тис. біометричних паспортів для виїзду за кордон.

tsn.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.