Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Одна з найдавніших дерев’яних храмових споруд Закарпаття, потребує реставрації

Цими днями, голова Рахівської районної державної адміністрації Павло Басараба та начальник відділу культури Володимир Шепета навідались у село Середнє Водяне, повідомляє прес-служба Рахівської РДА.


Під час робочої поїздки, керівник району оглянув унікальну архітектурну пам’ятку Закарпаття – дерев’яну Миколаївську церкву, збудовану у 1428 році.
На даний час розроблена проектно-кошторисна документація на реставраційний ремонт пам’ятки. Слід зазначити, що реставрація церкви, старовинних образів та благоустрій території потребує значних коштів.
Голова Рахівської РДА Павло Басараба запевнив у сприянні щодо вирішення даного питання.
– Ця унікальна пам’ятка повинна бути збережена для майбутніх поколінь, вона має стати однією з туристичних візитівок не лише району, а й області, – наголосив керівник адміністрації Павло Васильович.










Довідково. Миколаївська церква (верхня), с. Середнє Водяне, 1428 р. – 1600 р. – 1760 р.
Одна з найдавніших дерев’яних храмових споруд закарпатської школи традиційного зодчества України. Збудована у 1428 році (за іншими даними, наприкінці ХVІ ст.), належить до найдавніших закарпатських храмів потиської групи. У ХVІІ ст. добудовані зруби над опасанням усіх трьох частин споруди. Близько 1760 року проведено ремонт церкви і зведена каркасна вежа з шатровим верхом. Реставровано церкву у 1968 році.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.