Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Нові правила вивозу дітей за кордон: на батьків очікують радикальні зміни

Проблема несплати аліментів і заборон на вивіз дитини за кордон одним з розлучених батьків не обійшла і можновладців. Ставлення до законопроекту Ірини Луценко щодо можливості поїздки матері і дитини без дозволу батька терміном на сто днів виявилося у депутатів різним.

"На жаль, у мене була подібна ситуація. Розлучення – це травматичний процес. Хочеш поїхати з дитиною відпочивати? А я поставлю тобі масу умов!”, – розповіла Вікторія Сюмар.

На власному досвіді відчула цю проблему і Тетяна Острикова.

"Я особисто з цим зіткнулася в своєму житті, коли я півроку бігала і вмовляла батька моєї дитини надати дитині дозвіл на виїзд за кордон. Він просто від мене тікав, відмовлявся, не брав трубку. Це перетворилося на спосіб сімейного тиску і шантажу”, – вважає вона.

Тетяна Донець озброїлася цифрами. "За статистикою, в Україні максимум 5-7% дітей залишаються з татом після розлучення. І ми говоримо, що жінка повинна дзвонити батькові і просити дати дозвіл вивезти дитину на оздоровлення. Коли ми говоримо про дитину, ми повинні говорити про слово "любов”, а не про слово "контроль”, як це люблять говорити чоловіки”, – пояснила вона.

Колега по парламенту Тетяна Бахтєєва займалася допомогою в подібних ситуаціях. "Зверталися жінки з проханням, що вже все оплачено, зібрала гроші поїхати з дитиною на курорт, чоловік категорично не дозволяє”, – стверджує вона.

Натомість Олександр Шевченко проблеми не бачить – для своїх дітей він надає дозвіл колишній дружині. "Безумовно, доручення для цього є нотаріальне. А у мене дружина, з якою ми разом уже 18 років, також отримує довіреність на вивіз дітей за кордон”, – розповів він. А депутат Дмитро Добродомов проблемою перейнявся. "Не все розходяться нормально і добре. Діти стають заручниками. Я знаю такі історії!”, – пояснив він.

Автор законопроекту Ірина Луценко пояснила, що зараз в Україні мова йде про 660 тисяч сімей, де один з батьків страждає від несплати аліментів іншим.

"Ми вводимо ще норму про те, що якщо ти хочеш стати народним депутатом, депутатом місцевих рад, якщо ти претендуєш на посаді міністр, прем’єр-міністр, генеральний прокурор – ти повинен обов’язково надати довідку про те, що ти не маєш заборгованості по оплаті аліментів”, – розповіла вона.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.