Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Їсти після 18 години? Можна! Рецепти вечірніх перекусів від дієтолога

Їсти після 18 години? Можна! Рецепти вечірніх перекусів від дієтолога

Скільки разів не повторюй "Після 18:00 холодильник – на замок!", угамувати спокусу посмакувати чимось смачненьким ввечері непросто. Та досить себе виснажувати. Простий і корисний перекус позбавить вас від цієї проблеми. 


  "Зробіть акцент на овочі та фрукти, – радить Експрес-онлайн Ілона Базюкевич, дієтологиня. – Це безцінні вуглеводи, які насичують організм антиоксидантами, нейтралізують токсини в організмі, знищують шкідливі бактерії та підвищують імунітет. У цих продуктах також міститься клітковина, основна функція якої – очищення кищечника та пришвидшення метаболізму.   Також у вечірні перекуси варто включити білкову їжу. Білки – основний матеріал для побудови м'язів та зміцнення кісток. А ще вони беруть участь у регуляції обмінних процесів.  
Ось варіанти перекусів на основі білків та клітковини.
    1. ФРУКТИ, ЗАПЕЧЕНІ З СИРОМ   Яблука, груші, домашній сир, насіння льону, чіа, соняшника, гарбуза, горіхи   Вирізаємо серединки з фруктів. Окремо змішуємо сир із насінням. Фаршируємо сиром фрукти. Запікаємо 20 хвилин.  
2. ЯЙЦЯ В ОВОЧАХ   2 помідори, перець солодкий, невеликий кабачок, яйця, пармезан, твердий сир, сіль, перець, спеції до смаку   Перець і кабачки розділити навпіл, видалити ложечкою серединку, зрізати вершечки помідорів і також вирізати серединки. У кожен овоч вбити сире яйце, викласти на деко. Запікати у духовці 15-20 хвилин до готовності, в останні 5 хвилин запікання посипати сиром.  
3. ФАРШИРОВАНІ ЯЙЦЯ   5 яєць, 200 г печериць, зелена цибуля, кріп, шпинат, сіль, перець, спеції до смаку, йогурт густий натуральний – 2-3 ст.ложки   Відварити яйця до твердого жовтка. Паралельно на сухій сковорідці протушкувати порізані кубиками печериці, зелень. Додати сіль, перець та спеції. Відварені яйця обібрати, розрізати навпіл, видалити жовтки. В окремій ємності розім"яти виделкою жовтки з йогуртом. Додати тушені печериці і нафарширувати сумішшю білки.  
4. КРЕМ-СУП НА ОСНОВІ ПЕЧЕРИЦЬ   Печериці 1 кг, цибулина, кабачок, шпинат, цибуля зелена, спеції за смаком   Нарізаємо овочі, додаємо зелень, спеції та тушкуємо на сухій сковороді. Після цього закидаємо  овочі у блендер, додаємо теплої води до бажаної консистенції. Розливаємо у тарілки і заправляємо до смаку (олією, вершками, насінням гарбуза або соняшника).  
5. ДІП ІЗ АВОКАДО    2 авокадо, сік лайму або лимона, півцибулини, великий помідор, зубчик часнику, зелень за смаком (кінза, кріп), сіль, перець   У тарілці розминаємо м’якоть авокадо з соком лайма. Додаємо сіль, перець, нарізані дрібними кубиками цибулю і помідор, очищений від насіння, зелень та часник. Залишаємо настоятися на годину при кімнатній температурі і подаємо на стіл.  
ВАРІАНТИ КОРИСНИХ СОУСІВ:  
1. Йогуртовий   Натуральний йогурт – 200 г, соєвий соус (за смаком), часник (за смаком)   Усі компоненти змішуємо у ємності. 
  2. Соус вершковий із печерицями   Печериці – 300 г, вершки 10% – 100 г, цибуля зелена, шпинат, кріп, сіль, перець, мускатний горіх   Гриби обсмажити з зеленню на сухій сковорідці 5-7 хвилин, додати вершки. Тушкуємо це  7-10 хвилин. За бажанням збиваємо соус у блендері та додаємо до готових страв.   3. Тартар   Огірок – 2 шт, йогурт натуральний густий – 200г, часник – 2-3 зубці, сіль, перець за смаком   Огірки натираємо на дрібній тертці, відтискаємо сік. Йогурт змішуємо з сіллю і перцем, часник дуже дрібно подрібнюємо або вичавлюємо у часникодавці. Усе змішуємо та додаємо до готових страв.  
 
І ЦЕ ТЕЖ МОЖНА!     Овочево-білкові перекуси:
  * Овочі нарізані соломинкою (морква, стебло селери, огірки, перці) + соус або діп;  
* Соус/діп із пшеничними або гречаними хлібцями;
  * Хлібці, намащені солоним сиром (сир міксуємо із зеленою цибулькою, кропом, сіллю та перцем).     Фруктово-білкові перекуси:  
* Сир домашній із ягодами/фруктами, збитий у блендері (кокосову стружку, какао додаємо за бажанням);   * Йогурт густий натуральний із нарізаними фруктами/ягодами;  
* Йогурт рідкий натуральний/кефір/закваска із фруктами або ягодами, збитий у блендері;  
* Яблука/груші, запечені з сиром (додаємо насіння соняшника, гарбуза, льону, горішки чи кокосову стружку за бажанням);  
* Хлібці, намащені м’яким сиром/йогуртом натуральним густим/рікоттою. Зверху викладаємо нарізані полуницю чи банани.
 http://expres.ua/
скачать dle 11.3




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Вишиванка як унікальний код твого краю. Від Луганська до Львова – особливості вишиванок кожного регіону (фото)
  2. Пейзаж гори Піп Іван переміг на міжнародному конкурсі фотографії Wiki Loves Earth 2016 (ФОТО)
  3. Бійці 128-ї бригади не перестають дивувати всю Україну (ФОТО)
  4. Закарпатка у "бікіні" підкорила суддів та завоювала призове місце на Чемпіонаті світу
  5. Жахлива аварія на Рахівщині: водії обидвох авто загинули на місці події
  6. Російські ЗМІ стверджують, що на Закарпатті знаходиться база інопланетян/ВІДЕО
  7. УВАГА! Коли працівник ДАІ має право зупиняти автомобліь?
  8. Пастух із Карпат до сліз розсмішив користувачів соцмереж: "Люба людина тут бути не годна!"
  9. ДТП у Ясіня: 21-річна жителька Львова влетіла в опору моста (ФОТО)
  10. Цікаво! Вся правда про те, як українці стають справжніми "хохлами"

«    Червень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930