Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Які небезпечні хвороби можна привезти з відпустки

Ми склали список небезпечних хвороб, які можна привезти з відпустки, - від чуми і сибірської виразки до лихоманки ебола. У переліку, який відомство адресувало в першу чергу турфірмам, також вказані країни, в яких відмічено епідеміологічне неблагополуччя.

Серед популярних у наших громадян курортів особливо "не пощастило" Тайланду. Він згадується в нашому списку чотири рази - у зв'язку з холерою, малярією, вірусом Зіка і лихоманкою Денге. У останньому випадку центром несприятливої епідеміологічної обстановки став острів Пхукет. Тут з початку цього року зафіксовані вже 220 випадків захворювання, два з яких закінчилися летальним кінцем.
Також часто в списку зустрічається Індія. Окрім холери, малярії і лихоманки Денге на відпочинку тут можна підчепити сибірську виразку. Минулого року найбільш неблагополучна ситуація по цьому захворюванню складалася у Бангалорі, Калькутті і Мумбаі. Кількість хворих в цих містах перевищило 20 тисяч, 117 випадків із смертельним результатом.

На Кубі і в Домінікані приємну картину мандрівникам псує все ті ж малярія, холера і передаваний комарами вірус Зіка. До речі, сьогодні він зустрічається мало не всюди. Наприклад, в Мексиці, США, В'єтнамі і Південній Кореї. Минулої осені небезпечний вірус був зафіксований навіть на чорноморському узбережжі Туреччини. Проте по ситуації на початок червня не включив Туреччину в список неблагополучних по цьому захворюванню країн.
А ось Єгипет в списку небезпечних напрямів є присутнім. За інформацією епідеміологів, з Країни пірамід окрім сувенірів можна захопити лихоманку Ріфт-Валли. При важкому перебігу хвороби вона викликає втрату зору, жовтяницю і навіть смерть.

У ОАЕ туристам загрожує верблюжий грип. Свіжий випадок зараження відмічений буквально днями, пацієнт зараз знаходиться на лікуванні в госпіталі Абу-Дабі. Відомо, що людина відвідувала верблюжу ферму.

У основній масі, згідно з рейтингами страхових компаній, мандрівникам погрожують куди прозаїчніші проблеми із здоров'ям - на зразок застуди від працюючого кондиціонера, отруєння незвичною їжею і різноманітні травми. Той же Таїланд часто фігурує в статистиці страховиків в першу чергу із-за забить і вивихів, які трапляються після катання на скутері. При цьому минулого року лідером серед країн по зверненнях відпочивальників стала Туреччина. А найпоширенішим у хворих туристів став діагноз ГРВІ.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.