Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Чорній Тисі на Рахівщині п'яний екс-помічник лісничого тягав прив'язаного до УАЗу коня по асфальту (ФОТО)

Про дикий випадок, що трапився у селі 6 червня і є кримінально караним злочином, повідомляють місцеві мешканці.

Як ідеться на сторінці користувача з нікнеймом Чорнотисянський рідний край в соціальній мережі Фейсбук, 6 червня житель села Чорна Тиса, колишній працівник лісового господарства - помічник лісничого, що нині вже на пенсії, Василь Максим'юк, будучи напідпитку, зловив коня, який випасався на березі річки, привів на вулицю, прив'язав до своєго УАЗу (бортовий) та почав тягати тварину по вулиці асфальту.
Як виявили згодом місцеві, вивчаючи сліди на асфальті, кінь, опираючись насильству, позбувся підков.
"Тепер багатодітна сім'я - батьки з п'ятьма неповнолітніми дітьми, не знають що робити з побитим конем, який можливо, а може і насправді заробляв їм на кусок хліба", - зазначає автор повідомлення.
Як відомо, жорстоке поводження з тваринами, відповідно до законодавства, вважається кримінально караним злочином. Так, закон №2120-VIII передбачає, що знущання над тваринами, скоєні із застосуванням жорстоких методів або із хуліганських мотивів, карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.
Знущання, скоєні з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва або загибелі тварини, або скоєні групою осіб, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.
Раніше знущання над тваринами передбачало штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) або арешт до шести місяців.

 






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.