Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Які корисні властивості приховує в собі яїчна шкаралупа

Практично щодня ми викидаємо в сміття шкаралупу від пари-трійки яєць. Але мало хто підозрює про те, що це найцінніший продукт для здоров’я і краси.
В першу чергу, яєчна шкаралупа – це натуральне джерело кальцію в легкозасвоюваній формі. Дефіцит цієї речовини веде до крихкості кісток, зубів, ламкості нігтів, випадіння волосся, рахіту у дітей. Для поповнення запасів кальцію порошок яєчної шкаралупи (погашений лимонним соком і розведений у воді) можна давати дітям вже з 6 місяців.
Цей продукт є незамінним для лікування алергії, допомагає впоратися з печією, кальцієва вода прекрасно олужнює організм. Порошок також використовують в косметологіі для приготування антивікових масок і пілінгів. Але, як виявилося, не одну лише шкаралупу яйця можна використовувати в лікувальних цілях!
Яєчна мембрана (оболонка, яка знаходиться під шкаралупою) – тонка, але щільна плівка, яка відокремлює вміст яйця від шкаралупи. В яйці вона виконує захисну для зародка функцію, а також бере участь в процесах газообміну.
Користь яєчної мембрани
Яєчна мембрана багата кальцієм, магнієм, білком, гіалуроновою кислотою, колагеном, хондроїтином. Такий склад робить її натуральним хондропротектором. Ця плівка входить в склад багатьох зарубіжних препаратів для лікування і відновлення суглобів.
Порошок з яєчної мембрани рекомендований людям похилого віку в якості загальнозміцюючої, протизапальної, регенеруючої суглоби добавки до їжі. Уже через місяць прийому рухливість суглобів значно поліпшується. Але для більш відчутного результату вживати порошок потрібно протягом двох і більше місяців, так як ефект від прийому накопичувальний.

Протеїновий продукт, як уже говорилося, – джерело колагену, незамінної речовини для підтримки молодості шкіри, волосся і нігтів. Косметологами давно доведено: вживання натурального колагену всередину дає набагато більш виражений ефект, ніж застосування промислових кремів і масок.
Ви можете приготувати омолоджуючу колагенову воду для кометичних процедур. Шкарлупки з плівкою ретельно вимийте, складіть в емальовану ємність і залийте водою. Доведіть до кипіння, тримайте на слабкому вогні під кришкою близько години. Відвар остудіть і процідіть.
Змочіть в отриманій рідині м’яку бавовняну серветку з отворами для носа і прикладіть до обличчя і шиї. Тримайте компрес 30 хвилин, періодично серветку можна додатково змочувати коллагеновою водою. Проводьте процедуру 2 рази на тиждень протягом місяця. З кожним сеансом відображення в дзеркалі буде вас радувати все більше!
Крім цього, сама плівка допомагає якнайшвидшій регенерації травмованої шкіри. Мембрана має бактерицидну і ранозагоювальну дію. Відмінний засіб при побутових порізах, подряпинах, саднах, опіках, укусах, мозолях. Швидко справляється з проявами застуди на губах, підсушує прищі, фурункули. Просто приклейте плівку гладкою стороною до ушкодженого місця і дочекайтеся її повного висихання (близько 30 хвилин). Процедуру можна повторити декілька раів.
Застосування яєчної шкаралупи і мембрани – приклад безвідходного використання продуктів на благо краси та здоров’я.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.