Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Визначений головний ворог імунної системи людини


Головним ворогом імунітету людини американські вчені назвали цукор, вони проаналізували дані про вплив цукру, отримані наукою за останні 20 років. Занадто часте вживання солодощів стає причиною розвитку смертельно небезпечних патологій, констатували дослідники.

Занадто активне споживання цукру може чинити негативний вплив на головні системи організму – при цьому погіршується робота серця, псується стан судин, слабшають когнітивні здібності і пам’ять людини. Про те, що вчені з США прийшли до такого висновку, повідомили «OaNews». Науковцями були проаналізовані дані про здоров’я 30 тисяч людей, представників різних соціальних груп, отримані в ряді досліджень, що виконувалися протягом останніх 20 років.
«Занадто часте вживання солодощів стає причиною збільшення ризиків появи проблем з серцем. Якщо 25% всіх уживаних людьми калорій становив цукор, ризик прояву серцево-судинних захворювань збільшувався на 30%», – відзначили, зокрема, автори проекту.
На думку науковців, цукор є «справжнім ворогом для імунітету». Загальновідомо, що цукор псує зуби, але мало хто замислюється, що при цьому він ще й руйнує кісткову тканину, сприяючи розвитку недуги, що веде до інвалідності людини. На засвоєння цукру організм витрачає більше кальцію, «відбираючи» його в кісток, – це прискорює розвиток остеопорозу, розповіли вчені.
Крім того, надлишок цукру в раціоні може провокувати виникнення інших несприятливих для здоров’я процесів в організмі людини.
«Цукор, який інтенсивно поїдається веде до появи карієсу та порушень вуглеводного обміну – на цьому тлі відбувається швидкий набір зайвих кілограмів і починається прискорений процес старіння», – застерегли автори роботи.
Джерело: МедікФорум





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.