Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

День без тютюну: Супрун розповіла про шкоду від куріння

В Україні 31 травня – День без тютюну. З цієї нагоди виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що із семи мільярдів жителів планети 1,1 мільярда – курці.
На своїй сторінці у Facebook Супрун поділилася дописом, у якому пише: щороку від тютюнової епідемії помирають сім мільйонів людей, 890 тисяч з них – пасивні курці.
Водночас за останні роки в Україні люди почали менше курити, як дорослі так і підлітки. Проте все ще мільйони людей свідомо руйнують своє здоров’я. “На сьогодні курить кожен п’ятий дорослий українець”, – стверджує Супрун.
Як всім відомо, куріння може призвести до великої кількості захворювань. Наприклад: рак легенів чи гортання, емфізема. Однак це не всі хвороби, від яких можна померти через цигарки.
У МОЗ радять допомагали курцям відмовитися від тютюну. Багато курців призвичаїлися до сигарет ще з дитинства. Учені з’ясували: близько 80% дорослих курців починають курити у віці до 18 років. Їм відмовитися від тютюну дуже складно.
Нагадаємо, що нещодавно вчені назвали алкоголь та куріння найбільш смертоносними звичками. Загальна смертність внаслідок куріння становить 110 осіб на 100 тисяч, а через алкоголь – 33 на 100 тисяч. Найвищі показники смертності від шкідливих звичок зафіксовані у Східній Європі.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.