Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Мисливство, наближене до Європи

Закарпатці демонстрували свої давні традиції

На Виноградівщині, яка славиться давньою історією полювання, цієї суботи відзначали День мисливця. Другий рік обласне свято проходило в урочищі Великий ліс на території Виноградівського держлісгоспу. Господарі зустрічали представників усіх місцевих товариств мисливців і рибалок, колег з інших областей України, а також гостей із-за кордону: Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії, Німеччини. Завітали заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, заступник голови обласної ради Йосип Борто, представники дипломатичних установ.
— Дякую закарпатцям, що вони такими фестивалями відроджують і розвивають традиції мисливства, — зазначив на відкритті свята Володимир Бондар. — Це важливо і в контексті європейських прагнень України, адже в нас ці традиції не настільки розвинені, як у багатьох інших країнах європейського континенту. У всьому світі мисливська галузь дає прибуток і активно розвивається. Водночас це копітка праця, яка полягає насамперед у системній роботі працівників єгерських служб із підгодівлі та примноження популяції диких тварин.
— Закликаю всіх громадян приєднатися до мисливців і лісівників у розумному використанні наших природних ресурсів і в забезпеченні їх належного врядування на благо майбутніх поколінь, — сказав начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
Геннадій Москаль, який приїхав привітати учасників свята у парадному мисливському костюмі, наголосив: «Саме справжні мисливці найбільше зацікавлені у збереженні фауни, регулюючи популяцію диких звірів і підгодовуючи їх. Мисливці полюють лише за правилами і протистоять браконьєрам. Полювання можна вважати романтичним доповненням до всієї організаторської та природоохоронної роботи в лісових угіддях».
На десятках стендів районні організації Товариства мисливців і рибалок фантазійно і цікаво представили романтику мисливства. Це і незвичні трофеї, і вичинені шкури та роги диких тварин, експозиція зброї. Окремо розмістили різні типи годівниць, які демонструють зразки для підтримування диких звірів узимку.
Батько і син Ропчуки, обидва Василі, вирізають скульптуру лісовика; це вміння перейняли від їхнього батька й діда — теж Василя. Фото автора
Батько і син Ропчуки, обидва Василі, вирізають скульптуру лісовика; це вміння перейняли від їхнього батька й діда — теж Василя. Фото автора
Визначали найкращих мисливських собак, влаштовували майстер-класи зі стрільби з лука та пневматичної зброї, театралізовані сцени, а також дегустацію страв з мисливської здобичі. І подивувалися, і посміялися під час конкурсу з імітації реву оленя, яка вдається далеко не кожному мисливцеві. Не залишилися поза увагою і маленькі учасники: для них представники громадської організації «ФОРЗА» влаштували лісову школу з конкурсами на знання лісівничої тематики.
Увесь день гості могли насолоджуватися виступами найкращих фольклорних колективів з різних куточків Закарпаття. Мисливська ватра, яка розгорілася на безпечно облаштованому місці, нагадала про святий обов’язок мисливців оберігати ті дари, якими природа щедро наділила лісисті Карпати.
Уже у відблисках зір, проводжаючи гостей і приймаючи подяку за надзвичайне свято, директор Виноградівського держлісгоспу Василь Агій не казав їм «прощавайте», а говорив з усмішкою доброго ґазди: «До зустрічі за рік».






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.