Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чому старенький закарпатець зарізав зятя

Резонансне вбивство на Міжгірщині, що трапилося через оковиту, сколихнуло закарпатців. Літній чоловік посварився із зятем і… зарізав його. Конфлікт у селі Синевир виник між родичами після вживання спиртних напоїв, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».
Встромив у груди кухонного ножа
Василь Пилипчук (із етичних міркувань імена дійових осіб замінено) не був алкоголіком, однак хильнути зайвого час від часу любив. Утім на п’ятдесяти грамах зупинявся не завжди, деколи його «заносило» і він шукав собі продовження розваг…

Того фатального зимового вечора, не маючи інших компаньйонів, він вирішив почастувати власного зятя, спільно з яким проживав. Думав, посидять, поговорять про життя-буття, поки дочки не було вдома. За дружньою розмовою непомітно спливав час і… порожніла пляшка. Балачки ж ставали все більш емоційними. Старому хотілося, аби його слухали без заперечень і погоджувалися з усіма його висловлюваннями, та раптом одна з тез Петрові не сподобалась і він розпочав полеміку. Це розлютило 63-річного чоловіка. Не довго розмірковуючи, він схопився із-за столу, вихопив із шафи кухонний ніж і встромив його зятеві у груди.
Від подиву нещасний лише розтулив рота… просто завмер на ліжку… там, де й сидів.
Зрозумівши, що накоїв, чоловік втік із дому.
Коли ж донька повернулася з роботи, батька в хаті не було. На столі стояла порожня пляшка, а чоловік усе ще сидів на дивані… правда, був непритомним.
До лікарні – на підводі
Жінка побігла до сусідів, які мали в господарстві коней. На підводі Петра доправили до сільської дільничної лікарні. Однак чимось зарадити медики вже не могли – 44-річний чоловік на той час був уже мертвим.
До Міжгірського відділу поліції тієї злощасної ночі зателефонували працівники медичної установи. Вони повідомили про злочин і просили приїхати правоохоронців.
На місце події поліціянти прибули негайно. Речовий доказ (знаряддя вбивства, що лежало на підлозі) вилучили і вирушили на пошуки підозрюваного.
Почалося слідство. І яким же було здивування жінки, коли вона дізналася від правоохоронців, що злочинцем виявився її рідний батько.

Винуватця трагедії стражі порядку затримали. Він, усе ще похитуючись, блукав однією з вулиць Синевира. Не виправдовуючись, чоловік зізнався у скоєному. Казав лише, що після того, що трапилося, навіть не знає, як зможе глянути в очі рідній доньці. Утім каяття були вже надто спізнілими.
Суд визнав Василя Пилипчука винним в умисному вбивстві зятя і засудив його до семи років позбавлення волі. Між іншим, старий не отримав ще більшого терміну «відсидки» лише «завдячуючи» солідному вікові та тому, що свою вину він визнав повністю і сприяв проведенню слідства.

Оксана ПРИЙМАК, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.