Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Рахівській РДА обговорили новий закон про протидію домашньому насильству

Сьогодні, 30 травня, у приміщенні райдержадміністрації провели кущовий семінар-навчання на тему: ,,Актуальні питання соціально-правового захисту дітей, які зазнали жорстокого поводження або стосовно яких існує реальна загроза його вчинення; запобігання та протидія домашньому насиллю”.


У роботі семінару взяли участь працівники служб у справах дітей Рахівської, Тячівської, Хустської райдержадміністрацій та Хустського міськвиконкому.
Під час навчання обговорили новий закон про протидію домашньому насильству, який набув чинності 7 січня 2018 року, а також Закон, який запроваджує кримінальну відповідальність за домашнє насильство, теж ухвалений парламентом у грудні минулого року.
До заходу долучилися представники Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, які презентували учасникам правоосвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та роботу органів юстиції в напрямку його реалізації, систему надання безоплатної правової допомоги; працівники департаменту соціального захисту населення та голова Закарпатської громадської жіночої організації «Веста», яка презентувала співпрацю державних та неурядових організацій у питаннях протидії торгівлі людьми. Представники Закарпатської юстиції, департаменту соціального захисту населення та служби у справах дітей окреслили шляхи подальшої співпраці задля реалізації в області заходів, спрямованих на запобігання та протидію домашньому насиллю, надання допомоги дітям групи ризику.








Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.