Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В річках Рахівщини «поселили» дванадцять тисяч мальків форелі/ФОТО

Вирощують мальків форелі в Ясінянському лісомисливському господарстві, де створені умови для розмноження і росту риби близькі до ідеальних: чиста джерельна вода, стерильні басейни та якісний корм.


У планах підприємства – збільшити кількість форелі в річках. Для цього завдяки зусиллям Станиславського лісництва вдалося запустити у гірські струмки понад 12 тисяч малька королівської риби. В дикій природі виживають не всі мальки, приживаються біля 70 % мальків і ще менше доживає до репродуктивного віку. Щоб форель після зарибнення приживалася краще, працівники Ясінянського лісомисливгоспу будують штучні перепади на малих річках, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.
Лісничий Станиславського лісництва Дмитро Вербещук стверджує, що перепади виконують також одну з головних функцій – протипаводкову. Для цього ж працівники лісової охорони будують підпірні стінки на річках, які захищають землі від ерозії та зсувів.
А ще Дмитро Олексійович розповідає, що пструг віддає перевагу швидкотекучим річкам з чистою водою, багатою на кисень. Тому гірські річки нашого краю вже який рік поспіль – зариблюються мальками форелі що є особливо цінним завданням яке проводиться регулярно ДП «Ясінянським ЛМГ».







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.