Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Азовське море стало солоніше

За останні п’ять років показник солоності моря збільшився майже на п’ятдесят відсотків. При таких умовах чисельність деяких видів риб скорочується, інших стає більше.

Велика кількість камбали Калкан на ринках Бердянська у цьому році пов’язана з підвищенням солоності Азовського моря, — кажуть в інституті рибного господарства. Кілька років тому в одному літрі Азовської морської води містилося 9 – 9,5 грамів солей. Сьогодні цей показник наблизився до позначки 14 – 14,5. Для деяких видів риб, таких як камбала-калкан, це практично ідеальні умови для проживання. Для інших — привід піти з моря. Рибець, чехоня і лящ вже практично не зустрічаються в Азовському морі.
Не торкнеться підвищена солоність таких видів риб як бичок, піленгас, тюлька і хамса. Але, як прогнозують вчені, очікується поява і нових мешканців. Через кілька днів вчені вийдуть у море, де проводитимуть планові дослідження. Роботи планують завершити до кінця липня. Тоді і стане відомо, які види риб нині мешкають в Азовському морі, і які їх запаси. У тому числі і камбали Калкан.


Автор: Телеканал TV5




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.